2006-08-21

Digitális Föld - Csúcstalálkozó a fenntartható fejlődésért

B: Az ISDE logoja J: A tokiói, San Francisco-i és aucklandi ISDE rendezvények szervezői a HUNAGI képviselőjével Képek: HUNAGI fotógyüjtemény, 2005

Digital Earth * August 27-30, Auckland, New Zealand
Honlapunk a 2006. évi eseményjegyzékében már egy éve hírdetett Digitális Föld csúcstalálkozó a jövő héten kerül sorra a távoli Aucklandban.
A rend kedvéért közreadjuk a szervezők ma küldött végső figyelemfelhívását.
A rendezvény ugyan nem illeszkedik az ISDE szervezet kétévenként megrendezésre kerülő szimpóziumainak sorába (2003: Brno, 2005: Tokió, 2007: San Francisco), de a fenntartható fejlődést választva témájául birja az ISDE pekingi titkárságának és a vezetőségnek a támogatását. Mint arról már hírt adtunk, a 2009. évi rendezvény egyik lehetséges jelöltje a HUNAGI, és bíztató, hogy a 2007. évi szimpózium szervező bizottságába meghívták a HUNAGI főtitkárát is. Egy ilyen rendezvény hazai/európai helyszínnel a földtudományok és a vízügyi és légkörrel foglalkozó hazai/európai kutató, fejlesztő és alkamazási műhelyei számára kiváló lehetőséget kínál, amelyet mind a JRC-nél, mind az MTA illetékes szakosztályánál érdeklődéssel vettek.
A szervezőktől ma érkezett levelünkből:
"In just a week from now, a group of world experts will meet in Auckland New Zealand to discuss, debate and decide how the evolving science and technology being developed by Digital Earth can lead us toward realizing a sustainable future.
Launched by the former United States Vice President Al Gore, the Digital Earth movement provides the means to unlock the massive array of data we have collected over decades, and create a virtual 3-D model of our planet. By so doing we will be able to monitor the changes we are experiencing, forecast trends, and plan the strategies that will enable us to move toward a brighter future.
Next week's Auckland Summit will bring together for the first time, some of the world's leading scientists and thinkers in both sustainability and Digital Earth technology.
Join them to appreciate the opportunities this Summit will offer to you. "

Rendezvény honlapja: itt
Drótposta: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése