2006-08-13

Erős magyar részvétel várható a FIG kongresszuson

b: A müncheni kongresszusi központ, az esemény színhelye. j: München háttérben az Alpokkal. Kép: (c) www.icm-muenchen.de , 2006

A magyar térinformatikai közösség készül a XXIII. FIG Kongresszusra
Prof. Márkus Béla és Osskó András itt veszik át két fontos szakbizottság, az Oktatás és a Kataszter irányítását. A kongresszusra az INTERGEO kereskedelmi kiállítással együttesen a müncheni kongresszusi központban kerül megrendezésre 2006. október 8-13 között.
Bővebb információ:
http://www.fig2006.de/

Előzetes program: http://www.fig.net/fig2006/meeting_prog_10_08_2006.pdf
Továbbiakat a német geoadat portálon:
http://www.geobranchen.de/

Bővebbet az INTERGEO 2006 kiállításról: http://www.intergeo.de

A HUNAGI is jól képviselteti magát tagszervezetein keresztül. Többek között a Fővárosi Földhivatal, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinfo Kara és a FÖMI szakemberei elnöki, rapportőri tisztséget kaptak: TS15 Oktatás (Dr.Márkus Béla), TS25 Oktatás és Menedzsment(Dr.Márkus Béla), TS32 Téradat infrastruktúra fejlesztések(Iván Gyula), TS39 (Osskó András), TS49 Földtulajdonlás és földügyi szakigazgatás (Iván Gy.), TS72 Térinformatikai alkalmazások - Tervezés(dr.Mihály Szabolcs)

A TS52 GSDI-FIG szekciójában, amelyet a téradatok e-kormányzásban való alkalmazásának szentelnek Jarmo Ratia szekcióelnök meghívására (aki a finn földmérési szolgálat vezetője, a GSDI megválasztott elnöke és az EU Állandó Kataszteri Bizottságának soros elnöke) a GSDI három előadása közül egyet Remetey-Fülöpp Gábor, a HUNAGI főtitkára tart a nemzeti sajátosságok előtérbe helyezésével, míg az európai dimenzióról Joao Geirinhas EUROGI főtitkára tart előadást. A magyar előadás címe "Interdisciplinary partnership based implementation of SDI - the case of Hungary" az együttműködésen és partnerségen alapuló téradat-infrastruktúra kialakítás itt . A magyarországi hozzájárulások között szerepel még a környezetorientált D-eMeter földmínősítési rendszer bemutatása a Veszprémi Egyetem által vezetett konzorcium képviselője által. A rendezvényen a hazai szaksajtó is jelen lesz, a Térinformatika szaklapot várhatóan Kiss Eszter fogja képviselni.

A FIG magyar honlapja: www.fig.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése