2006-09-05

Fénykép, Térkép, Fény-tér-kép konferencia Dobogókőn

Nézzük a részleteket fentről. Illusztráció: HUNAGI fotógyűjtemény, 2006

Fény-Tér-Kép: a távérzékelésben, képfeldolgozásban, a digitális fotogrammetriában és a térinformatikában érdekeltek hagyományos őszi hegyi találkozója

Volt tagszervezeti képviselőnk, Kákonyi Gábor (Bekes Kft) hozzájárulásával adjuk közre hozzánk érkezett levelének tartalmát, amely egy nemes céllal indult és lassan hagyománnyá váló őszi rendezvényre hívja fel a figyelmet :
"2003 óta immáron a negyedik alkalommal rendezzük meg a légi és űrfelvételek feldolgozásában érdekeltek magyarországi konferenciáját Dobogókőn, (40 km-re Budapesttől északnyugatra a Pilis hegységben) a Manréza hotel és konferenciaközpontban.
(
www.manreza.hu) A konferenciára mindenkit várunk, aki érdekelt a távérzékelésben, a képfeldolgozásban, a digitális fotogrammetriában és a térinformatikában. Ez a konferencia alapvetően idén is másfajta szeretne lenni, mint a szokásos hazai térinformatikai konferenciák. Egy-egy, a hallgatóság számára izgalmasabb témánál lesz idő kérdezni, vitatkozni, párbeszédet folytatni az előadóval. Szeretnénk, ha izgalmas szakmai vita alakulna ki az egyes előadások kapcsán, amiből mind az előadó, mind a hallgatóság tanulhat. Célunk, hogy egyfajta pillanatképet kapjanak arról a résztvevők, hogy mi változott az elmúlt egy évben a távérzékelés, a képfeldolgozás, és a digitális fotogrammetria területén Magyarországon. A kiválasztott előadóknak eleve jóval hosszabb időt adunk, (30-60 percet), mint amennyit más konferenciákon kaptak.

A konferencia elvi alapállása a kerekasztal, ahol minden résztvevő egyenrangú. Elsősorban azokra a térinformatikai alkalmazásokra koncentrál a konferencia, ahol a feldolgozandó adat légifelvétel vagy űrfelvétel.

Előadókat hívunk az egyetemekről, kutatóintézetekből a közigazgatásból és a magánszférából , hogy beszámoljanak a náluk folyó munkákról. Fontos cél, hogy mindenki szót kapjon, (Budapest, Debrecen, Gödöllő, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Sopron, Szolnok, Tanakajd, Tata, Vácrátót, Velence) aki képfeldolgozással foglalkozik és van mondanivalója a többiek számára.

A tervek szerint a konferencia csütörtökön 10 órakor kezdődik, s pénteken 14.00 óra körül fejeződik be. A Manréza hotel a szállásért (egy éjszaka, kétágyas elhelyezésben) és az étkezésért, (ebéd, vacsora, reggeli, ebéd, plusz a kávészüneti frissítők és sütemény) együttesen 17 ezer 550 Ft-ot számláz a résztvevőknek, (ha valaki egyágyas elhelyezést kér, akkor 20 550 Ft) .

Természetesen mód van arra, hogy valaki csak a konferenciára jön, s ha nem kér szállást, és nem kér étkezést, akkor számára a konferencia ingyenes.

Nemsokára újra jelentkezünk a részletes programmal. Addig is várjuk a visszajelzéseket, hogy honnan és hányan jönnek majd a konferenciára. Azt reméljük, hogy sokan eljönnek, eljöttök, s egy kellemes és hasznos másfél napot töltünk együtt."

További felvilágosítás:
kakonyi@bekes.hu

1 megjegyzés: