2006-09-12

Magyar űrkutatási kiadvány a WGISS-22 találkozóján

The meeting was opened by Dr. Bryant Cramer, Acting Director of NASA's Earth Science Division. Image: HUNAGI Visuals Resource, 2006
Egy héttel a megjelenése után a magyar űrkutatási tevékenység 2004-2005 c. legfrissebb MÜI kiadvány az ESA, NASA GSFC, NOAA, USGS EROS és a GEO titkárság földmeg-figyelési szakértőinek kezében.

A NASA Földtudományi részlege vezetője nyitotta meg a CEOS Földmegfigyelési rendszerek és szolgáltatások albizottsága 22. ülését Annapolisban tegnap. A MÜI jóvoltából a mai napon a vendéglátó ország kormányzati intézményei számára kiosztásra kerülhetett a MÜI múlt héten nyomdából kikerült angolnyelvű kiadványa, amely első fejezetében a földtudományi eredményeket mutatja be az ismert hazai műhelyek (BME SRG, MTA GGKI, ELTE, FÖMI KGO, FÖMI TK, OMSZ ) 2004-2005. évi tevékenysége tükrében.
Példányt kaptak:

Ivan Petiteville, a CEOS WGISS vezetője (ESA)
Bruce R. Barkstrom (NOAA)
Lyndon Oleson (USGS EDC)
Kathy Fontaine (NASA GSFC)
Ken McDonald (NASA ESDIS)
A CEOS WGISS-22 találkozó többi résztvevő intézménye (ENSZ, Kínai Tudományos Akadémia, japán és kanadai űrügynökség együttműködő egyetemek és alvállalkozók) számára a kiadvány várhatóan postai úton juthat el. Az ülésen a Globális téradat-infrastruktúra szervezetet a GSDI vezetőség magyar tagja képviseli.

Az ötnapos értekezlet első három munkanapját a műszaki munka- és feladatcsoportok beszámolói és vitái töltik ki, míg a negyedik napot a GEO munkatervi feladataiban való közreműködésnek szentelik. A zárónapon kerül sor a partnerszervezetek ismertetéseire és a találkozó következtetéseinek megvonására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése