2006-09-20

Millenáris Park Szeptember 22: Rendezvény a fenntartható fejlődésről

A rendezvény színhelye Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2006

Fenntartható-e a mai civilizáció? Fikciók és félelmek a tudomány optikáján keresztül. Fókuszban a globális klimatikus változás, a fenntartható fejlődés és a túlfogyasztás.
2006. szeptember 22, Millenáris Park. A rendezvényt a Mindentudás Egyeteme szervezi. Program: itt
Az esemény részleteiről Sallai László ME igazgató, Fábri György ME tudományos igazgató, Sepsi Enikő ME nemzetközi menedzsere és a Kutatók éjszakája program vezetője, valamint Nagy Nóra médiaszakértő még szeptember legelején tartott előkészítő megbeszélésen számoltak be.
Láng István akadémikus úr kifejtett várakozása az volt, hogy a hallgató tájékozódjon, gondolkodjon és cselekedjen, többek között a klimapolitikai stratégia kontextusában. A HUNAGI képviselője hozzászólásában arra hívta fel a figyelmet, hogy szükséges lenne a kihívást jelentő feladatok megoldásában felhasználható legújabb, hatékony eszközökről is említést tenni: így a térinformatikai, műholdas helymeghatározási és földmegfigyelési/távérzékelési technológiák együttes, integrált alkalmazásáról.
A Kutatók éjszakája program fővédnöke Csányi Vilmos. Kiemelt előadói Láng István akadémikus, Persányi Miklós KvVM miniszter, Gyulai Iván a társadalmi civilek részéről, míg az üzleti szféra oldaláról Szomolányi Katalin (Magyar Telekom). A vitát Juhász Árpád, a TV tapasztalt műsorvezetője moderálja. A rendezvényhez a HUNAGI egy a múltheti CEOS ülésen a NASA Goddard űrrepülési központtól erre a rendezvényre kért, a Föld jég és hó által fedett területeinek időszakos változásait és drámai csökkenését bemutató friss video-anyaggal járul hozzá, melynek DVD-jét szeptember 19-én juttatta el a szervezőkhöz, míg egy digitális másolati példányt a FÖMI Távérzékelési Központ kapott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése