2006-11-17

Sikeresen zárult a második Geodézia, Gazdaság és Informatika konferencia

Agro Szálló, a konferencia színhelye. Kép: HUNAGI fotógyüjtemény, 2006

Figyelmeztető üzenettel, élénk érdeklődés mellett zajlott le a második MFTVE konferencia a Geodézia, Gazdaság, Informatika témakörben.

A második napon a mérnöki jogosultságok új szabályairól, a Mérnöki Kamara aktualitásairól, a térinformatika közúthálózati nyilvántartási és közmű üzemeltetési alkalmazásáról, továbbá a 3D lézerszkenner alapú térinformatikai nyilvántartó rendszerekről volt szó. A záró szekcióban az Autodesk infrastruktúra megoldásait és építőmérnöki rendszerét a Varinex és a HungaroCAD szakemberei mutatták be míg előadás hangzott el az ITR 4.0-ről és a Leica cég új technológiáiról.
Szuhanyik János, Fülöp Ferenc elnök és Herczeg Róbert a konferencia zárószekciójában. Kép: HUNAGI fotógyüjtemény, 2006
A konferencia zárszavában Fülöp Ferenc, az MFTVE elnöke bejelentette, hogy a hagyományt folytatják és valószínű, hogy a két év múlva esedékes újabb konferencia előtti évben szűkebb tematikával közbenső rendezvényt is beiktatnak. Az első nap beszámolója angol hírnaplónkon jelent meg http://hunagi.blogspot.com .
A HUNAGI másik tagszervezete, a Műszaki Térinformatika Egyesület 2007. április 19-20 között Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a Műszaki Térinformatika 9. Konferenciáját a közművek, a településirányítás, távközlés és területfejlesztés témakörökben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése