2007-01-17

EU Kutatás-fejlesztési keretprogram

Előzetes az FP7 keretprogramról és a részvételről

A keretprogramról és a részvétellel kapcsolatos tudnivalókról Dublinban tartott nyílt napon az Európai Bizottság részéről tartott előadások az ír testvérszervezetünk képviselője Bruce McCormack úr jóvoltából:
Az FP7 mint forrás igénybevételét tervezi az EUROGI nemzetközi kapcsolatok tanácsadói és munkacsoportja (EUROGI WAG IA) az afrikai, mediterrán és kelet-európai irányú térinformatikával összefüggő együttműködések elősegítésére. Az első ilyen tárgyalásra Pretoriában a hónap végén kerül sor Bruce McCormack és Roger Longhorn küldetésében jól ismert afrikai szakterületi vezetők részvételével.Kelet-európai térség számára az athéni FIG 3-as bizottság (Spatial information management) nagyszabású konferenciája nyújthat alkalmas keretet a kapcsolatok erősítésének.

http://www.fomi.hu/hunagi/pdf/2004/FP72007.pdf
http://www.fomi.hu/hunagi/pdf/2004/PartinFP7.pdf

Ezek csupán tájékoztató jellegűek, a magyarországi körülményekhez igazított hivatalos és részletes tájékoztató nap február 8-án kerül megrendezésre Budapesten az NKTH, MTA és GKM közreműködésében a január 12-i hírnapló bejegyzés szerint. A HUNAGI mint szervezet maga is regisztrált a hazai rendezvényre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése