2007-09-19

HUNAGI ismertetés a Földhivatalvezetők Országos Értekezletén

Az Országos Értekezlet elnöksége. Képek: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
A HUNAGI és a Földügyi Szak-igazgatás hamarosan 14 éve áll szoros kapcsolatban
Az értekezlet résztvevői, a földügyi szolgálat legmagasabb szintű intézményi képviselői.

Az FVM személyügyi főosztálya képviselője, a Megyei Földhivatalok és az NKP Kht vezetői, valamint a FÖMI főigazgatója részvételével ma délután megkezdődött országos értekezleten Horváth Gábor FVM FTF főosztályvezetője után a HUNAGI főtitkára kapott szót. Ismertetésében kitért a térinformatika szerepére, abban a földügyi szakágazat kompetenciájába tartozó alapadatok és szolgáltatások meghatározó jelentőségére, a HUNAGI-n keresztül a földügyi szakigazgatás intézményhálózatának egységének és eredményeinek láttatására. Bemutatta a HUNAGI új elnökét és szólt arról, hogy a HUNAGI együttműködési megállapodást készített elő a KvVM-mel és hasonlót kíván kötni az FVM-mel is. A Baranya Megyei Földhivatal 2002.évi belépése óta 2007 első negyedévében már minden földhivatal a HUNAGI tagságához tartozik. (Az MFTTT alapító tagja volt a HUNAGI-nak 1994-ben, míg a FÖMI 1997-ben, az NKP Kht 2001-ben csatlakozott.) HUNAGI az internetes felületei valamint hírlevelei mellett közvetlen támogatást kíván nyújtani a Megyei Földhivatalok által a Körzeti hivatalok szintjén is kijelölendő fiatal munkatársak számára is. Ennek módja, hogy rendszeres tájékoztatást ad a térinformatika EU-s, határmenti vagy az EU-n túli híreiről, eseményeiről, sikeres alkalmazásokról, felhívásokról, lehetőségekről és a szabályozási háttérről.
Ennek kapcsán bejelentésre került az október 11-i, az EKMK-val együttesen rendezett HUNAGI Fórum és előzetes programja (benne hangsúlyosan az EU releváns irányelvei, valamint a portálok kérdése), mely eseményre - amint az elhangzott - a jelen értekezlet résztvevői szívesen látott vendégek.
Elhangzott még, hogy azok a földhivatalok, amelyek még nem rendezték idei tagsági díjukat (14 eFt), ezt megtehetik az év végéig.
A siófoki értekezlet résztvevői számára kiosztásra került a HUNAGI ismertető leírása, amely a holnapi darmstadti EU értekezletre lett aktualizálva. Sokszorosításért az FVM Földügyi és Térinformatikai Főosztályának tartozunk köszönettel.
Megjegyzés: ezt a hírt megjelenése után másfél órával már olvasták a Világbankból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése