2007-11-30

„A közszféra információinak újrahasznosítása az üzleti szféra közreműködésével” MATISZ-GKM ePSIplus nemzeti workshop

FIGYELEM!
A Magyar Tartalomipari Szövetség a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közreműködésével
„A közszféra információinak újrahasznosítása az üzleti szféra közreműködésével” címmel ePSIplus nemzeti workshopot rendez.
A rendezvény célja a közintézmények és magán cégek képviselői együttműködésének előmozdítása
Időpont: 2007. december 13.
Helyszín: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Imaterem (1055 Budapest Szemere u. 6.)
Az ePSIplus tematikus hálózat www.epsiplus.net működését az Európai Bizottság az eContentPlus program keretén belül finanszírozza. Az ePSIplus projekt célja a Közszolgálati Információk További Felhasználásáról szóló EU Irányelv végrehajtásának támogatása.
Az Európai Parlament és Tanács a közszféra információinak felhasználására dolgozott ki irányelvet (2003/98/EK), amely előirányozza a közszféra dokumentumainak további felhasználására vonatkozó feltételek általános kereteit, a közösségi szintű minimum harmonizációt. A közszféra információi fontos alapanyagot jelentenek a digitális tartalommal bíró termékek és szolgáltatások számára és egyre fontosabb tartalomforrássá válnak a vezeték nélküli tartalomszolgáltatások fejlődésével. A széles, határokon átnyúló földrajzi lefedettség is meghatározó e tekintetben. A közszféra információi további felhasználási lehetőségeinek növekedése lehetővé fogja tenni az európai társaságok számára, hogy potenciáljukat kihasználják és hozzájáruljanak a gazdasági növekedéshez és munkahelyteremtéshez.
Részletes program és regisztráció: http://matisz.hu/ePSIplus.149.0.html

Az uzenet tovabbitasa a MATISZ es Barkoczi Zsolt HUNAGI elnok jovoltabol.
A MATISZ logoja technikai okokbol maradt le, elnezest kerek.
--
Remetey-Fülöpp, Gábor (dr) HUNAGI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése