2008-02-18

EUROGI szakmapolitikai állásfoglalások

Az EUROGI római vezetőségi ülésén EUROGI Policy Papers néven sorozat indításáról határoztak. Ennek első dokumentuma a téradat infrastruktúra és az e-kormányzás szinergikus kapcsolatával foglalkozik. Az egyoldalas állásfoglalás várhatóan bekerül tagszervezeti képviselőnk, Prof. Dr. Tózsa István a tankönyvént és önkormányzati segédletként is használható megjelenő új kiadványába, melyet a tavaly novemberi HUNAGI Fórumon mutatott be a szerző az EKMK oktatókabinetjében.
Az EUROGI sorozat INSPIRE irányelvvel foglalkozó második eleme munkaközi állapotban van de a HUNAGI-n keresztül észrevételezésre már hozzáférhető.
A sorozat egyik további tagját a térinformatika és logisztika kapcsolatának szenteli és az EUROGI elnökhelyettese az elnökség magyar tagját kérte fel a tervezet első változatának elkészítésére. A munkában tagszervezeteink közreműködhetnek a HUNAGI keretein belül. Határidő az EUROGI brüsszeli közgyűlése lesz.
Az aktív és passzív rádiófrekvenciás tárgyazonosítók RFID és egyéb csomagcimkés azonosítási technológiák forradalmi lehetőséget jelentenek a költséghatékony készletgazdálkodás, árú és flottamenedzsment, a szállítás és kereskedelem, közlekedés-ellenőrzés számára egyaránt az üzemcsarnoki méretektől egészen a globális szintig, de szerepük lesz a közegészségügyben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése