2008-02-29

GEO és GEOSS volt a fő téma a GSDI konferencia mai napi programján

Az EU INSPIRE program szakmai vezetője az EUROGI és az AGILE elnökeivel. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2oo8
A GEO szekcióban Osamu Ochiai, a GEO genfi titkársága munkatársa, Alessandro Annoni,az Európai Bizottság INSPIRE szakmai irányítója, Ivan DeLoatch, az FGDC igazgatója és Robert Thomas, egy sikeres kanadai vállalkozás a Compusult képviselője adott elő. Az ülés szervezője Doug Nebert (FGDC, USGS), moderátora a HUNAGI képviselője volt. A technikai részletekről szóló második GEOSS szekcióban Doug Nebert és Bob Chen (CIESIN, Columbia Egyetem), valamint Liping Di, a George Mason Egyetemről adtak elő Ivan DeLoatch moderálásában.
Az előadásokat a HUNAGI képviselője megkapta a szerzőktől, hogy azok felhasználásával tarthassa meg előadását a március közepi GIS Open konferencián Székesfehérváron.
A csütörtöki napon megtartott konferencia banketten kiosztották a 'Téradat-infrastruktúra kutatása és elmélete' kötetet Harlan Onsrud professzor szerkesztésében. A könyv lektorálásában a HUNAGI főtitkára is közreműködött. A mai napon is egy sor hasznos egyeztetésre került sor, többek között Ed Parsonnal (Google) a HUNAGI blogok, Danny Vanderbrouckevel a magyar INSPIRE jelentés, Alessandro Annonival és az INSPIRE adatkör tárgykörben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése