2008-02-17

Predict & Prevent: Google kezdeményezés a fejlődő világ érdekében



Előrelátás és megelőzés

Egészség és térinformatika

A Google öt kiemelt kezdeményezésének egyike a betegségek felismerése és az arra adott válasz hagyományos rendszerének minőségjavítását célozza elsősorban a fejlődő világ érdekében. Mindezt a korai riasztás gyors és hatékony rendszerének bevezetésével érné el a kiderítés és érvényesítés eljárásainak tökéletesítésével, a kutatás, a technológia és képességek egyidejű fejlesztésével. Ezzel kapcsolatban Prof. Dr. Michael Gould, AGILE elnök, az UNSDI spanyol koordinációs iroda vezetője, a jövő heti valenciai FIG műhely egyik vezérelőadója és a GSDI-10 konferencia egyik fontos szereplője osztotta meg velünk a következő hírt:
"Called Predict and Prevent, this is one of only 5 priority initiatives for the coming years, it includes the goal (see page 2):
“Predict and Prevent aims to strengthen traditional disease surveillance and response, but we also
hope to foster thinking about what we can do to predict threats before they occur and focus on
prevention. In partnership with others, we will enable a rapid and effective response to emerging threats
by improving detection and validation, and establishing better systems for early warning. At the same
time the initiative will build the science, technology, and capacity in the developing world to map regions
vulnerable to future outbreaks.” "
A dokumentum itt található:
http://www.google.org/Predict_Prevent_Brief.pdf Ennek a kezdeményezésnek is van egy közös üzenete azzal, amit az USGS igazgatója hangoztatott a múlt héten az UNESCO-ban: az adatintegráció szerepének stratégiai jelentősége, melyhez a téradat infrastruktúra és szolgáltatásai adnak szabványos keretet.
Gould professzor a castelloni Jaume I Egyetem Információs rendszerek tanszékének és az interaktív megjelenítési központ vezetője .
http://www.cevi.uji.es/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése