2008-04-24

ePSIplus konferencia Brüsszelben

Mai postánkból. Partnerszervezetünk és az európai ePSIplus hazai képviselője a MATISZ (Magyar Tartalomipari Szövetség) részéről Hargitai Ferenc írta:
"Az Európai Unió  a közszféra megtermelt információinak további hasznosítására vonatkozóan 2003-ban dolgozta ki irányelvét (2003/98/EK). A Bizottság által finanszírozott ePSIplus program (
www.epsiplus.net) ezen  irányelv sikeres végrehajtása érdekében jött létre. A nemzetközi hálózatot Magyarországról a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) képviseli; a nemzeti képviselők feladata a program koordinálása, PSI szakemberek felkérése a programban való részvételre, a tematikus és nemzeti meetingek megszervezése, a projekt disszeminációja (http://www.matisz.hu/ePSIplus.149.0.html).
Adatbázisunk szerint Ön, illetve az önök cégének munkatársa 2007. évben részt vett az ePSIplus irányelvvel kapcsolatos rendezvényünkön. Erre való tekintettel az alábbiakban szeretném szíves figyelmét felhívni, hogy a közszféra adatainak újrafelhasználása tárgyában 
2008. június 13-án, Brüsszelben egy egynapos ePSIplus konferencia kerül megrendezésre "PSI újrafelhasználása - Ki Teszi Meg a Következő Lépést?" címmel, melynek kapcsán bátorítjuk Önt és munkatársait, hogy vegyen részt az ePSIplus hálózat eme kulcsterületén.
Miután közeledik a PSI újrafelhasználás direktíva 2008. évi felülvizsgálata, a konferencia fontos lehetőséget teremt az ePSIplus ajánlások megvitatására és jóváhasgyására (amely hamarosan vázlatként kerül kiadásra) a konzultációs folyamat részeként.
A rendezvényt 
Horst Forster, az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatóságának "Tartalom" Igazgatója nyitja meg. A rendezvény előzetes programja hamarosan elérhető lesz az ePSIplus weboldalon.
Amennyiben a rendezvény felkeltette érdeklődését, regisztrációs szándékát a következő webhelyen jelezheti: 
http://www.epsiplus.net/events/epsiplus_conference_psi_re_use_who_takes_action_next
A rendezvényre a regisztrálás ingyenes, ám a szállás- és utiköltség Önöket terheli. A Crowne Plaza hotelben a résztvevők számára kedvezményes árú előfoglalás történt, a szállásfoglalással kapcsolatos részletek megtalálhatók a honlapon.
Bővebb információ:
- regisztrációval kapcsolatban 
Mary Gianoli, ePSIplus Team, nyújthat segítséget e-mailen vagy telefonon.  E: mary.gianoli@ePSIplus.net   T: +44 (0)1992 558 061
- a konferencia tartalmával kapcsolatban pedig keresse 
Olga McHenry, ePSIplus Találkozók Koordinátorát.  E: Olga.McHenry@ePSIplus.net
Kapcsolódó információként felhívjuk figyelmét továbbá, hogy a Magyar Parlament az 
Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény módosításáról a közelmúltban T/5396 számon, törvényjavaslatot tett közzé: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=38&p_izon=5396 amely PDF formátumban tekinthető meg/tölthető le.
Az ePSIplus hálózat magyarországi képviselőjeként örrömmel vennénk véleményét e törvényjavaslattal kapcsolatban. Kérjük, hogy véleményét, javaslatait, esetleges kommentárját a 
jmlinarics@matisz.hu e-mail címre küldje meg részünkre."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése