2008-04-13

HUNAGI - Farland találkozó

Far Land Near Future - a Farland projekt színvonalas könyve (borítók: 3dhome, kiadó: 4C Hungary) Kép: HUNAGI fotógyűjtemény 2008

Mozgalmasan indul a hét: április 14-én a HUNAGI FVM-beli helyiségében találkozóra kerül sor a tavaly lezárult FARLAND EU projekt vezetőjével, dr. Frank van Holst úrral.
Dr.Frank van Holst (balra) a HUNAGI főtitkárával a megbeszélésen. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008A találkozót a holland szakember kérte. Amint arról a HUNAGI napló annakidején beszámolt, a projekt záróműhelyét követő konzorciumi találkozón már szó esett az integrált vidékfejlesztést támogató EU projekt egyfajta folytatásáról, amelyben a civil szervezetek is szerepet kaphatnának. HUNAGI 1994 óta állt munkakapcsolatban az FVM Földügyi és Térinformatikai Főosztálya jóvoltából a korábbi TAMA magyar-német, TALC magyar-holland bilaterális kormányközi foldügyi projektek szereplőivel, továbbá a FAO SEUR és a FAO központ birtokrendezési, vidékfejlesztési szakembereivel, valamint az ENSZ Európai Gazdasági Bizottság MOLA/WPLA és az EU Állandó Kataszteri Bizottság szakmai testületeivel. A HUNAGI mintegy 40 tagintézménye működik ezen a szakterületen, számos közöttük a vidékfejlesztés, földügy meghatározó intézménye, szakmai műhelye, köztük a Megyei Földhivatalok, FÖMI, NymE Geoinformatikai Kar, AKII, MTA Regionális Kutatóintézet, MTA TAKI, NKP Kht, VÁTI, E-Misszió, agráregyetemek: Gödöllőn, Kaposváron, Veszprémben illetve Keszthelyen, Debrecenben, Corvinus Egyetem Kertészeti Karán és többen mások.
Farland projektzáró 2007 novemberében. Képek: HUNAGI fotógyűjtemény, 2007
From FARLAND Confe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése