2008-04-21

ISDE elismerés a HUNAGI számára

Legközelebb: a globális felmelegedés és a térinformatika szakembereinek találkozója Potsdamban.

A pekingi székhelyű International Society for Digital Earth titkárság vezetője Prof. WANG Changlin tájékoztatása szerint a szervezet magyar aktivistát emelt végrehajtó bizottsági tagjai sorába. A HUNAGI 5 éve aktív a Digitális Föld mozgalomban, ami Al Gore látomását előbb nemzetközi kezdeményezéssé formálta, majd 2006-ban bejegyzett nemzetközi szervezet rangjára emelkedett. Bemutatását többek között a Geodézia és Kartográfia szaklap hasábjain is tervezzük.
Prof. WANG Changlin írja:
"Dear Gabor,
Please find the attached letter that you have been elected as Executive Committee Member of the ISDE, and we wish to get your sustainable help and contribution to ISDE.
We are looking forward to seeing you in Beijing.
Best regards
Changlin" 
_________________________________________________________
 
Wang Changlin, Prof. Dr.
Secretariat Director, International Society for Digital Earth
Editorial Assistant,    International Journal of Digital Earth
Center for Earth Observation and Digital Earth,  Chinese Academy of Sciences
14F, Kedian Tower, No. 9 Beiyitiao Road, Zhongguancun, Beijing , 100080, China
Tel: 86-10-58887297, Fax: 86-10-58887302
Email: wcl@ceode.ac.cn,  wcl_irsa@163.com
For ISDE Secretariat: isde@ceode.ac.cn
For International Journal of Digital Earth: ijde@ceode.ac.cn
Online Submission of International Jouirnal of Digital Earth: www.informaworld.com/ijde 
_____________________________________________________________
 Ez a magyar térinformatikai közösség eredményeinek megismertetésén alapuló nemzetközi elismerés újabb jele és elismerése. Az ISDE vezető testületének tagjai között lenni a megtisztelésen túl felelőséggel is járó kihívás, amely lehetőségeket hordoz a HUNAGI és partnerszervezetei minden aktív tagja számára. Az IJDE szakfolyóirat lektori munkái mellett fontos feladatot jelentenek az ISPRS kongresszus Digitális Föld szekciójában való részvétel és a potsdami Földtudományi Kutatóintézet Einstein Központjában, a klimatikus változásokkal foglalkozó közösség szereplőinek összehozása a térinformatikai K+F és alkalmazások képviselőivel ez év novemberében Erre a Digitális Föld Csúcstalálkozóra éppen a Földév Magyar Nemzeti Bizottság áprilisi eleji ülésén hívta fel a figyelmet a HUNAGI képviselője anak érdekében, hogy a hazai jelentős eredmények műhelyei képviselve legyenek, különösen miután a VAHAVA nyomán elkészült Nemzeti Klimaváltozási Stratégia egyhangú parlamenti elfogadást nyert (!), ami lehetőséget ad a HUNAGI számos tagintézményének az együttműködésen alapuló megvalósításban való részvételre. Czelnai Rudolf akadémikus úr és Brezsnyánszky Károly MNB elnök is megkapta e célból a szervezők azon levelél másolatát, melyben jelezték, hogy április közepéig további éghajlatkutatással foglalkozó műhelyek előadásait befogadnák. 
A térinformatika területéről az INSPIRE vezetője és az EUROGI elnöke is tartanak majd előadást. Arról, hogy a HUNAGI felhívására vajjon van-e beküldött hazai előadás, nincs visszajelzés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése