2008-05-23

Bábolnai Gazdanapok miniszteri megnyitóval

Balassa Éva asszony, tagszervezetünk, a Congress Kft vezetője mai levelében egy agrárrendezvényükről tudósít és kérdéssel is fordul hozzánk, melyet többek között ezúton is továbbítunk az érintett olvasóknak:
Mellékelten küldöm a Bábolnai Gazdanapok tájékoztató összefoglalóját, azzal a  kérdéssel, hogy esetleg azok a pályázatkiiró, támogató szervezetek, akik érdekeltek mezőgazdaságban nem vennének-e részt a rendezvényen kiállítóként, vagy valamilyen módon megjelennének-e?"

Your browser may not support display of this image.
Your browser may not support display of this image.
Your browser may not support display of this image.
 
 

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok 2008 
 

Ebben az évben 24. alkalommal nyitja meg kapuit 2008. szeptember 10-13. között a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiállítás.  

A kiállítás házigazdája a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., és társrendezője az  - idén 35. születésnapját ünneplő - IKR Zrt., valamint a szervező CONGRESS Kft igyekszik ebben az évben is magas színtű szakmai programokkal, szántóföldi bemutatóval, és az elmaradhatatlan lovas- és gépshow-val várni a Bábolnára látogató vendégeket.  

A nagy hagyományokkal bíró rendezvénynek évről-évre nő a jelentősége, ami a kiállítók és a látogatók számának növekedésében is megmutatkozik. Ma már büszkén elmondhatjuk, hogy a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok az agrárgazdaság egyik legjelentősebb kiállításává vált, ahol az előző években több mint 250 kiállító mutatkozik be 12.000 nm területen több mint 40.000 szakmai látogató előtt.

Fokozódik az érdeklődés a külföldiek részéről is, mintegy nyolc külföldi - szlovák, dán, osztrák, német- kiállítót köszönthettünk 2007-ben Bábolnán. A kiállítók 80 százalékát mezőgazdasági gépek és felszerelések gyártói illetve forgalmazói jelentik, de megjelennek szép számban a vetőmagos, műtrágyás, illetve a mezőgazdasági informatikai szolgáltatást nyújtó cégek is.  

A hagyományoknak megfelelően szeptember 11-én csütörtökön és 12-én pénteken lesznek a szakmai rendezvények. Az IKR Zrt. szervezésében kerül sor a „Kihívások és válaszok - a szántóföldi technológia irányai és trendjei” című szakmai konferenciára, mely az igen aktuális vetőmag témakört járja körül. A pénteken tartandó rendezvény témája az élelmiszerbiztonság, táplálkozástudatosság. Ezt a témát is neves szakemberektől, közérthető formában hallgathatják meg az érdeklődők. Mint már megszokhattuk, számos szakmai műhely rendezi a kiállítás ideje alatt Bábolnán összejövetelét, ilyen például az MTA–AMB kihelyezett ülése, az Agrárgazdasági Tanács összejövetele, valamint a Mezőgépipari Fórum, a MEGOSZ-MEGFOSZ szervezésében.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok egyik sajátossága a szántóföldi gyakorlati gépbemutató, amelyet az IKR Zrt. szervezésében naponta láthatnak az érdeklődők.

Minden évben nagy érdeklődés kíséri a látványos lovasbemutatót és gép-showt, ez idén sem maradhat el!

A kiállítás rendezői a szakmai közönségen kívül nagy szeretettel várják az érdeklődő látogatókat is különösen a szombati napon, amikor vásári forgatag egészíti ki a bemutatókat. 
 

Rendezők:

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.

IKR Zrt. 

Szervező:

Congress Rendezvényszervező Kft. 

Helyszín:

Bábolna, Ménesbirtok, kiállítói terület 

Ünnepélyes megnyitó: 2008. szeptember 10., szerda, 10:00

Megnyitja: Gráf József miniszter, FVM 

Nyitva tartás: szeptember 10-12-ig,   9:00-18:00-ig

                         szeptember 13-án,       9:00-17:00-ig 

Belépőjegy: 
600 Ft/fő,

18 év alatt, diákoknak és bábolnai lakcímkártyával rendelkezőknek, valamint az előre kiküldött szakmai meghívó-belépőkkel  ingyenes 

Információs stand: színsor 1-es 

Internet: www.babolnaigazdanapok.hu

E-mail: babolnaigazdanapok@congress.hu 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése