2008-05-12

GAPPY - "Az Év Térinformatikai Alkalmazása" a Visegrádi országok régiójában

A tárgyalás helyszíne az ITAPA telephelye volt Pozsony óvárosában, a Miczkiewicz utcában Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008

Cseh testvérszervezetünk a CAGI kezdeményezésére a Visegrádi országok régiójában "Az év térinformatikai projektje" kitüntető cím adományozásáról folyt megbeszélés Pozsonyban május 9-én. A találkozónak az ITAPA cég vezetői, Vladimir Ivantysyn és Katarína Ivantysynová adtak otthont. Az ITAPA évente rendez ünnepélyes eredményhírdetést a közigazgatási infokommunikációs fejlesztések terén, és idén befogadnák bejáratott és szigorú protokolljukba a GAPPY eredményhírdetést.
Elöl D.Kusendova és R.Fencik, hátsó sorban J.Hiess és Remetey G. Kép: K.Ivantysynova HUNAGI fotógyűjtemény, 2008
Az egyeztető találkozón a térinformatikai szegmenst a cseh CAGI elnöke Jiri Hiess, a szlovák testvérszervezet, a SAGI vezető tisztségviselői Dr. Dagmar Kusendova (Comenius Egyetem Természettudományi Kar) és Róbert Fencik elnök (a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Térképészeti és Birtokrendezési Tanszéke), míg a HUNAGI-t a főtitkár képviselte.
A pályázat idén az önkormányzati és túrisztikai alkalmazások területén lenne meghírdetve. A pályaművek értékelése két körben, előbb nemzeti szinten majd a legjobbak továbbküldésével régiószinten lenne értékelve. A szervezési költségeket az első évben a CAGI vállalná, a Visegrádi Alap tervezett és remélt támogatásának felhasználásával. A HUNAGI a meghírdetésben, 4-5 értékelő közreműködésének felajánlásával és az értékelésben való részvételével mozdítaná elő a hasznos kezdeményezést. HUNAGI javaslatra a kiértékelésnél az EUROGI vezette eSDI-Net+ módszertani értékelési dokumentumok felhasználását javasolta a CAGI-nak, sőt a regionális eSDI-Net műhely megrendezését is be lehetne illeszteni a GAPPY (GeoAPPlication of the Year) akciótervébe.

Legutóbb az ITAPA eredményhirdetésen Magyarországot Csepeli György kormányzati főtisztviselő képviselte. A jövő évben akár Magyarország is rendezheti az eredményhírdetést, amely jó lehetőséget adna a HUNAGI-nak hazai partnerszervezeteivel való újabb összefogásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése