2008-05-21

Video a spanyol téradat-infrastruktúráról

A spanyol nemzeti téradat infrastruktúrát mutatja be a nagyközönségnek is érthetően a spanyol ENSZ Téradat Infrastruktúra Kezdeményezés nemzeti koordinációs irodájának honlapja kezdőoldalán elhelyezett video http://unsdi.uji.es/, melyre minap Michael Gould professzor, a spanyol iroda vezetője, egyben az AGILE elnöke hívta fel a figyelmet.
Egyebekben a HUNAGI számára is elérkezett az idő, hogy a FÖMI segítségével 1998-ban létrehozott honlapját egy, a mai kor követelményeinek megfelelő rendszer üzembe helyezésével korszerűsítse.
Korrekt ajánlat már érkezett, a tervezéshez és kivitelezéshez szponzor(oka)t keresünk.
Ugyancsak kialakításra vár az UNSDI HUCO honlapja, melynek arculata a www.unsdi.nl megjelenéséhez igazodna, a holland testvériroda korábban felkínált támogatásával.
Ezzel a HUNAGI/UNSDI HUCO naplók a gyors tájékoztatásra összpontosíthatnának a jövőben, míg a hosszabb idejű érvényességgel rendelkező tartalmak az új honlapokra kerülhetnének. Mind a HUNAGI, mind az UNSDI HUCO honlapok közvetlen elérhetősége egy nemzeti geoportálról biztosítandó. Ez utóbbinak az EU követelményeknek megfelelő kialakítása érdekében javaslható az érdekelt és érintett szervezetek bevonásával egy munkacsoport megalakítása az INSPIRE égisze alatt.
Legújabb! Véletlenszerűen, két órával e bejegyzés reggeli naplóra kerülését követően már elmondható, hogy Pogrányi Károly (HungaroCAD) és Oláh István (ESRI Magyarország) személyében két nagy térinformatikai iskola/kultúra meghatározó képviselőjével találkozva ígéretes továbblépés van kilátásban. Nem csak várjuk, de meg is keressük a magánszféra további szereplőit, hiszen célunk, hogy a honlapjaink a versenyképességet segítő módon tükrözze a hazai cégek eredményeit, alkalmazási sikereit és képességeiket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése