2008-06-04

eSDI-Net+projekt: TeIR a kiértékelés folyamatában



A mai napon folytatódott a TeIR módszertani értékelését érintő szakmai konzultáció Juhász Géza Péter (VÁTI) és a HUNAGI főtitkára között annak érdekében, hogy az EUROGI által 2008 februárja óta kidolgozott, a téradat infrastruktúra szolgáltató rendszereinek egyfajta kiértékelési módszertana szerint elsőként legyen értékelve a VÁTI TeIR rendszere.
A TeIR értékelésével gyűjtött tapasztalatokat HUNAGI egyrészről visszacsatolja az EUROGI által irányított munkacsoport felé, másrészről felhasználhatók lesznek a kiértékelésben résztvételüket kinyílvánító HUNAGI tagok rendszereinek értékelésében. Eddig a Geodézia Zrt, MTA OBKI, Debreceni Egyetem, a FÖMI és Zalaegerszeg MJV Önkormányzata jelezte érdeklődését. A visszejelzők rövidesen megkapják a kiértékelési módszertant, melynek áttanulmányozását követően az értékelést közvetlen HUNAGI interjú és konzultáció is elősegíti majd. Az esetlegesen felmerülő kérdéseket az EUROGI maribori vezetőségi ülésén, június 25-26-án lesz lehetőség megkonzultálni.
A folyamat kapcsolódhat a Visegrádi-országok "Az év térinformatikai alkalmazása" (GAPPY) versenyhez is, melynek indítása annak függvénye, mikorra sikerül a szükséges pályázati támogatást cseh partnerszervezetünknek megszerezni. Az idén önkormányzati és turisztikai alkalmazási tárgyú pályázatbeadás időpontja szeptember 1, addig azonban már előre lehet jutni a potenciális versenyjelöltek felmérésében. mindkét kategóriában elsőkét jelentkezett be Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a napokban ebben a naplóban közzétett felhívásra. Gyors és pontos adatközlésük mintaként szolgálhat az egyes kategóriákba jelentkezők számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése