2008-06-08

GIM geoinformatikai szaklap felkérése


Boukje Vreman asszony, szerkesztőségvezető felkérésére a GIM nemzetközi térinformatikai szaklap szerkesztőségi tanácsadó karának rovatában idén is felkérést kapott a HUNAGI főtitkára, hogy gondolatait ossza meg a novemberi szám olvasóival.
1992-tól az FVM FTF, majd 2006-tól a HUNAGI képviseletében a rangos testületben elfoglalt hely lehetőséget ad országunk, a térség és vagy európai szempontjából érdeklődésére számot tartó kérdések figyelemfelhívó megfogalmazására.
A teljesség igénye nélkül és csupán emlékezetből, a legutóbbi években felkérésre a következő témakörökben készült magyar hozzájárulásként szerkesztőségi cikk az Insiders View rovat számára: birtokrendezés és birtokpolitika, kataszter a téradat infrastruktúra váza, képi információk a téradat infrastruktúrában, az interdiszciplináris térinformatikai ernyőszervezetek jelentősége, globális igények és a téradat infrastruktúra (r)evoluciója. Az idei tervezett hozzájárulás várhatóan a tér-idő kontextusban a logisztikai alkalmazásokra hívja majd fel a figyelmet.
A GIM nagyszerű fórum a HUNAGI tagjai és partnerei számára a hazai és külföldi fejlesztési, alkalmazási eredményeiknek láttatására. Legutóbb Horváth Ferenc irányításával az MTA ÖBKI és az együttműködő természetvédelmi intézmények szakemberei éltek a lehetőséggel a MÉTA rendszer bemutatásán keresztűl (GIM, 2008 februári szám). Legújaban a HUNAGI felhívására máris egy sor műhely képviselője jelezte érdeklődését a szaklapban való publikálás iránt, nem csak egyetemekről, de vállalkozásoktól is. Máris lehet ajánlatot tenni, ki az, aki vállalja, hogy munkájának bemutatását publikálásra kész formában augusztus elejéig elkészíti? Számukra a szerkesztőségi háttérinformációt HUNAGI a visszajelzést követő néhány napon belül megküldi. Egy színvonalas szakcikk ebben a lapban akár egy egész oldalas hírdetéssel ér fel marketing szempontból, nem beszélve a szakterületi közösség nemzetközi hírnevének tett jótékony hatásáról. Érdeklődni a gabor.remetey@gmail.com címen lehet, megadva a javasolt cikk egy bekezdéses angolnyelvű kivonatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése