2008-07-26

Indul kiválasztott téradat-infrastruktúra szolgáltatások értékelése.

Zalaegerszeg önkormányzati hivatala. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008
Természetvédelmi, mezőgazdasági, közegészségügyi, területfejlesztési és önkormányzati térinformatikai szolgáltató rendszerek EUROGI módszertan szerinti kiértékelése
Az első öt szolgáltatás értékelése az EU eSDI-Net+ projekt módszertana felhasználásával történik augusztus hónapban. A projekt végrehajtására az eContentplus programja keretében kerül sor azzal a céllal, hogy elősegítse az európai téradat infrastruktúra kialakításában szereplők együttmúködését, tapasztalat cseréjét és az un. legjobb gyakorlatot megtestesítő rendszerek  objektív kiválasztását.   .
HUNAGI a módszertant elsőként a TeIR (VÁTI) esetében tesztelte június folyamán. Most a kiértékelésbe bekapcsolódik a META (MTA ÖBKI), Zalaegerszeg megyei jogú város önkorményzati térinformatikai szolgáltató rendszere, valamint  a FÖMI Távérzékelési Központ két rendszere, a VinGIS és a Parlagfű Információs Rendszer.
A projekt végrehajtásába bevont rendszerek képviselői konzultációk, interjúk során és egy legkorábban augusztus végi műhelyen működnek közre a rendszerek INSPIRE szempontjai szerinti kiértékelésében. A módszertant a német Fraunhofer Intézet leányvállalata, az IniGraphics projektvezető cég  irányítása alatt az EUROGI dolgozta ki 2008 február-május között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése