2008-08-15

GISS2008 - 3D konferencia Székesfehérváron

3D adatgyűjtés és modellezés - Nemzetközi konferencia

NymE GEO FTTK, Székesfehérvár, Budai út 43.

2008. augusztus 27.

Prof. Dr. Márkus Béla írta mai levelében:

"A rendezvény fontos lehet a HUNAGI valamennyi tagjának, ezért kérlek, tedd közzé."

A GEO 2008. augusztus 23-tól „Urban 3D modelling” címmel, egyhetes nyári egyetemet szervez az UNIGIS nemzetközi térinformatikai egyetemi oktatás (www.unigis.hu) keretében. A nyári egyetemen 40 külföldi hallgató vesz részt.

A nyári egyetem keretében egynapos nemzetközi konferenciára kerül sor. A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő fejlett adatgyűjtési, adatfeldolgozási és modellezési módszerekről. A résztvevők bepillantást nyernek  a  fotogrammetria korszerű technikáiba,  belekóstolhatnak a digitális földi és légi lézerszkennelés, és a 3D térbeli megjelenítés gyakorlati megoldásaiba. A GEO Földügyi és Térinformatikai Egyetemi Tudásközpontjának épületében és szervezésében megtartott ingyenes rendezvényen a témakör jeles szakemberei tartanak előadásokat. A professzionális Internet alkalmazások jelenéről és jövőjéről Franz Leberl professzor, a Microsoft „Virtual Earth” programjának vezető kutatója számol be. A konferencia főszponzora a Microsoft, az előadások nyelve angol. További aktuális részletek a www.geo.info.hu webhelyen találhatók." (Megjegyezzük, jelen hír angol változata a http://unsdihu.blogspot.com és www.unsdi.hu oldalakról érhető el.  Ezeket a világ mintegy 100 országából olvassák rendszeresen.)

Program:

Gratulálunk tagintézményünknek a korszerű témaválasztásért és a rendkívül rangos előadókhoz! A program hűen szolgálja a székesfehérvári térinformatikai tudásközpont küldetését. 
A Microsoft egyik rendkívül aktív és meghatározó szereplője a térinformatikai kultúra elterjesztésének. A Virtual Earth szolgáltatás fejlesztői az ISPRS és a Digital Earth tudományos szervezetekben is állandó résztvevők. Legutóbb a Digitális Föld szaklap (IJDE) szerkeztőbizottsági ülésén Vincent Tao a Microsoft Virtual Earth igazgatója is részt vett. Javaslom az angolnyelvű  lapba legalább egy, de akár több előadásanyag elhelyezését. A megjelentetés hozzájárulna a fehérvári szakmai műhely nemzetközi hírnevének további öregbítéséhez.  Az eseményre és a kíváló alkalomra - mint a lap szerkesztőségi tanácsadó testületi tagja - magam is felhívom a főszerkesztő figyelmét.

A képen: Vincent Tao PhD (Microsoft MSN Virtual Earth igazgatója), Prof. Guo Huadong (az ISDE főtitkára, a pekingi Távérzékelési és Digitális Föld Központ vezetője), valamint a Központ helyettes vezetője, a hiperspektrális felvételezés szakembere. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése