2008-08-19

HUNGEO 2008 a Nemzetközi Föld Éve programjának kiemelkedő hazai földtudományi eseménye


HUNGEO 2008.
Magyar Föld-tudományi Szakemberek IX. Világtalálkozója
"Földtudományok az emberiségért a Kárpát-medencében"

A kiemelkedő eseményre - Dr. Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke fővédnöksége alatt, több HUNAGI tagszervezet (MFT, MFTTT) és tagintézmény (OMSZ, MÁFI, ELTE TGT, MTA GGKI és mások) aktív közreműködésével kerül sor az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet Budapest XI. Pázmány Péter sétány 1/c épületében. 
A földtudományi oktatás, ismeretterjesztés és élethosszíg tartó tanulás szekcióban a GPS/GNSS és a virtuális földgömb témájó előadások között hangzik el a HUNAGI nemzetközi kapcsolatépító tevékenységét bemutató ismertetés. 
Plenáris és szekcióelőadások időpontja augusztus 21-22.
A részletes program itt tölthető le:
http://lazarus.elte.hu/hun/hungeo/2008/2008.pdf

A rendezvény szervezésében Kocsis Károly, (Magyar Földrajzi Társaság) elnöklete alatt ismét Zimmermann Katalin (Magyarhoni Földtani Társulat) vállalt oroszlánrészt, míg a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság részéről hagyományosan Verebiné Fehér Katalin, az ELTE IK TTT oktatója működik közre. A rendezvény védnökei az ELTE rektora dr. Hudecz Ferenc és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elnöke Szabados Gábor. A Föld Éve Magyar Nemzeti Bizottságot Brezsnyánszky Károly elnök képviseli, aki a plenáris ülés egyik felkért előadója is.

Az előadások helyszíne a lágymányosi oktatási és kutatási negyedben. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2002

A rendezvényen képviselt prominens intézmények közül többen érdekeltek lehetnek a HUNAGI interdiszciplináris közösségéhez való csatlakozásban: többek között a Magyarhoni Földtani Társaság, ELTE TT FFI Meteorológiai Tanszék, ELTE TTK Földrajz- és Földtudomnyi Intézet, Debreceni Egyetem TTK Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék illetve az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése