2008-08-27

Paradigmaváltás szakterületünkön

A GIM geoinformatikai magazin szerkesztőségének felkérésére idén is megjelenik egy szakmai gondolatsor az angolnyelvű nemzetközi szaklap novemberi számának Insider's View rovatában.
A szerkesztőség nemzetközi tanácsadói testülete tagjaként a HUNAGI főtitkárának mintegy 15 éve van lehetősége, hogy  időről-időre véleményt nyilváníthasson a mintegy 15000 példányban megjelenő szaklap hasábjain.
A legutóbbi hozzájárulás a szakterület egyfajta paradigmaváltásáról szól. A jólius végén készült anyagot a főszerkesztő 2008 augusztus 17-i visszajelzése szerint  befogadták, az a nyomdába kerülés idején elektronikus formában teljes terjedelmében felkerül a HUNAGI naplójába is. Fő gondolata az a szemléletváltozás, melyet az információ hely szerinti szervezése, valamint az a jelentős többlet , amelyet a valós világ mozgásban vagy éppen álló helyzetben lévő tárgyainak, termékeinek  helymeghatározása, kezelése, elemzése és megjelenítése jelent a követéstől a vezérlésig.
HUNAGI-nak mindenkor módjában áll színvonalas hazai szakcikkeket közlési célra beajánlani. Ez történt legutóbb a GSDI  pályázatán nyertes hazai MÉTA fejlesztés (MTA ÖBKI) esetében is, amely a GIM idei februári számában jelent meg. Várjuk továbi hazai rendszerek, fejlesztések és alkalmazások közlési céllal történő jelentkezését a HUNAGI ajánlását kérve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése