2008-09-17

Barsai Gábor posztere az ISPRS Kongresszuson

Ma érkezett levél Barsai Gábortól,  az Ohio State University tanárától, aki GotMaps néven céget alapított. Tevékenységéről hírt ad naplója és honlapja (www.gotmaps.com), de Gábor legutóbb sikerrel szerepelt a Nemzetközi Fotogrammetriai és Távérzékelési Társaság XXI. Kongresszusán is.
Egy beugró emlék: Gábor friss diplomásként segédkezett 1986-ban az Európai Úrügynökség budapesti NPOC értekezletének szervezésében és sikeres megrendezésében. Az ESA földmegfigyelési programja keretében az ESRIN Earthnet hálózatőhoz tartozó nemzeti elsődleges adatelőállítók és szolgáltatók éves értekezletét akkor első ízben tartották ESA tagországon kívüli helyen. Magyarország akkor már ötödik éve volt szoros munkakapcsolatban az ESA-val, amit személy szerint dr. Joó István, dr. Almár Iván, dr. Tarcsai György és Zsámboki Sándor előre tekintő gondolkodása és támogatása, de legfőképpen a FÖMI Távérzékelési Központ már akkor kitűnt alkotó műhelyének eredményei tettek lehetővé. Az FVM és az ESA az NPOC értekezletet követően az MTA várbeli dísztermében rendezte meg az első Műholdas távérzékelés a mezőgazdaság szolgálatában szimpóziumot, melynek ezüst színű előadáskötete a HUNAGI archívum féltett kincse. Az akkori rendezvény és az Earhnet NPOC szereplői közül Winkler Péter, Csornai Gábor, Büttner György és Luigi Fusco nagyszerű eredményekkel hátuk mögött ma is rendkívül aktívak. Előkeresem majd a csoportképet is, melyen Barsai Gábor is szerepel.

HUNAGI tagsága részéről beküldött hasonló sikeres szereplésekről (lehetőleg illusztrációval és szövegtervezettel) örömmel adunk hírt a Naplóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése