2008-09-03

Kötetlen találkozó a Humboldt projekt vezető munkatársaival Budapesten

Eva Klien, (Fraunhofer Institute) Humboldt projektvezető és több munkacsomag-felelős részvételével ma este kötetlen esti beszélgetést szerveztek a Robinson Étteremben. A projektvezetővel hosszan beszélgetésre volt mód, amely érintette a GIGAS, INSPIRE, GMES, SEIS és GEO programok közötti koordináció és szinergiaképzés jelentőségét. Szó esett a német testvérszervezet, a DDGI megújulásáról és a HUNAGI tevékenységéről is.
A találkozón Joachim Rix, az eSDI-Net+ projekt vezetője is részt vett, aki nagyon kiváncsi volt az aug. 29-i magyarországi eSDI-Net+ Műhely tapasztalataira, melyről a jövő heti római konzorciumi megbeszélésre is kért egy összefoglalót. 
A remek program szervezője Kristóf Dániel a Humboldt projekt vezetőségi tagja volt. Holnap reggel folytatódik a szakmai program, melyen részt vesznek a projekt irányító testülete tagjain kívül a tanácsadói kar valamint a szakmai véleményformálók (reviewers) testületének tagjai is.

A Reviewer Board találkozón a projekt vezető munkatársai mutatták be a projekt jelenlegi helyzetét és eredményeit az Európai Bizottság témafelelősének és a jelenlévő két véleményezőnek, az OGC (Open Geospatial Consortium) és a HUNAGI egy-egy felkért szakértőjének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése