2008-10-08

Napirenden az EUROGI szervezeti felfrissítése


2008. október 17-18-án a római La Sapienza Egyetemen tartja vezetőségi ülését az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet. Az ülés napirendjének legfontosabb témája az EUROGI szervezeti felfrissítésével kapcsolatban készült előterjesztés megvitatása lesz. Az anyagot Bino Marchesini, a szervezet korábbi főtitkára készítette. Első vitájára a vezetőség  Mariborban kerített sort - a HUNAGI részvételével -az INSPIRE konferenciát követően. A javított változatot a HUNAGI elnöksége is megkapta véleményezésre. Az érdemi magyar észrevételek és javaslatok megadására a határidő előtt sor került, azt a mai napon vissza is igazolták. Tagszervezeteink belső használatra és érvek, további szempontok visszajelzése céljából ma este körlevélben megkapják a HUNAGI véleménnyel kiegászített vitaanyagot. Véleményeket és visszajelzéseket a gabor.remetey@gmail.com címre várjuk legkésőbb október 15-ig, hogy azok szintetizálásával fel lehessen készülni a vezetőségi ülés vitájára.
HUNAGI újólag és határozottan képvseli azt az álláspontját, hogy a kelet-középeurópai térség nemzeti szervezeteinek megtartása és az EUROGI déli-, keleti irányban való bővíthetősége érdekében nem halogatható tovább egy olyan új tagdíj-besorolási rend bevezetése, amely kellően  figyelembe veszi a tagországok gazdasági erősségében és a nemzeti térinformatikai ernyőszervezetek pénzügyi forráslehetőségeiben mutatkozó nagymértékű eltéréseket. HUNAGI az idei, esedékes 6000 eurós EUROGI tagdíjának alig több mint felét tudta a mai napig (NCA, FVM) pályázatokból biztosítani és már csak mindössze két teljes hónap van hátra az évből!

Ide tartozó hír, hogy az idei EUROGI ipari napra (melyre az un. EUROGI EMM ülés és egy rendkívüli vezetőségi ülés keretében) Göteborgban kerül sor november folyamán. HUNAGI közgyűlési állásfoglalás szerint az EUROGI európai ipari napjára mindenekelőtt vállalkozói tagsági köréből tagságából kíván résztvevőket ajánlani és delegálni. A HUNAGI tagsága a részletekről (hely, idő, napirend, részvételi feltételek) rövidesen pontos felvilágosítást kap. A tavalyi EUROGI ipari nap témája a PPP volt, az ülésen eredményesen szerepeltek hazai szakemberek a FÖMI, Digiterra Kft, HUNAGI és az Ihlet Kht előadásaival (Lévai Pál, Prof. Czimber Kornél és a HUNAGI főtitkára). A tavalyi ipari nap anyagát az Európai Bizottság DG JRC főigazgatósága EU kiadványban örökítette meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése