2008-11-03

CASCADOSS műhelymunka-tanácskozás és GRASS tanfolyam



Ma érkezett a hír Juhász Géza Péter kollégától (VÁTI):

"A Compet-Terra Szervezõ és Tanácsadó Bt. az Európai Bizottság FP6-os programja támogatásával megvalósuló CASCADOSS (http://www.cascadoss.eu) projekt magyar partnere tisztelettel meghívja Önöket magyarországi mûhelymunka-tanácskozásra és a kapcsolódó GRASS tanfolyamon való részvételre. A részvétel ingyenes, de a résztvevõk száma korlátozott."

CASCADOSS Műhely és GRASS tanfolyam
Szeged, 2009. január 27 - 30 
A részletes beharangozó levél az érdeklődők számára:
"A Compet-Terra Szervező és Tanácsadó Bt. az Európai Bizottság FP6-os programja támogatásával megvalósuló CASCADOSS (http://www.cascadoss.eu) projekt magyar partnere tisztelettel meghívja Önöket magyarországi műhelymunka-tanácskozásra és a kapcsolódó GRASS tanfolyamon való részvételre. A részvétel ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott.
A tanácskozás általános célja a CASCADOSS projekt témájának, módszertanának és eredményeinek ismertetésén keresztül, a nyílt forráskódú, szabadon felhasználható térinformatikai szoftverek használatának elősegítése. A rendezvény a nyílt-forráskódú térinformatikai csúcsfelhasználók varsói összejövetelének folytatása. (http://terinformatika-online.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=252&Itemid=1)
A négy napos rendezvény első két napján a projekt keretében is vizsgált GRASS (http://grass.itc.it) rendszer oktatására kerül sor, főként hidrogeográfiai és hidrológiai gyakorlati példákon keresztül.
A rendezvény további két napjában a nyílt forráskódú térinformatikai szoftverek elsősorban hazai és részben nemzetközi használatáról, használhatóságáról, ill. a CASCADOSS projektben vizsgált és értékelt szoftverek tulajdonságairól és lehetőségeiről lesz szó.
2009. január 29-én délután külön hallgatói ülést szervezünk, ahol kötetlenebb körülmények között diákok nyílt forráskódú térinformatikai előadásaira és vitára került sor.
Várunk minden érdeklődőt a for- én nonprofit szférából, felsőoktatási intézményekből, kutatóhelyekről, az államigazgatásból és az önkormányzatoktól egyaránt.
A rendezvény helyszínét a Szegedi Tudományegyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke biztosítja. Előzetes regisztráció email-ban lehetséges a cascadoss@gmail.com címen, online űrlapon történő regisztrációs lehetőség várhatóan 2008. november 15-től áll rendelkezésre.
Tisztelettel:
Compet-Terra Bt. HUNAGI tag
Podolcsák Ádám, igazgató"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése