2008-11-21

GEO: a környezet hatása az egészségre

A bukaresti Marriott szálló, a rendezvény színhelye. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008
GSDI képviseletében résztvétel az ülésen ahol a téma a környezeti állapot hatása az emberi egészségre, a levegőminőség, a vízkészletek védelme, élelmiszerbiztonság, a vészhelyzetekben a hatóságok együttműködése volt. 
Az ülés résztvevői az EPA tudománypolitikusai és kutatásvezetői, NOAA, DG JRC IES környezet, egészség projektirányítója, a DG Research földmegfigyelési GEObenefit projektvezetése, az ausztrál CSIRO, Román Meteorológiai Szolgálat, GEO Titkárság, Kanada GEO Titkársága, az Egyesült Államok GEO programjának (USGEO) koordinátora, a Román Közegészségügyi Hatóság vezetője és távérzékelési részlege irányítója és a GSDI képviselői voltak.
A bemutatkozáskor a GSDI ismertetése mellett mód volt az EUROGI és a HUNAGI szervezeteket is megemlíteni.
A moderált vitában a GSDI képviselője magyar példát hozott fel a műholdas távérzékelés, a térinformatikával támogatott in-situ mérések operatív alkalmazásával, valamint a központi szakhatóságok és a helyi kormányzatok összehangolt együttműködésével folyó Parlagfű Információs Rendszer rövid bemutatásával. A spontán ismertetést Mikus Gábor, Csornai Gábor és Hubik Irén (FÖMI Távérzékelési Központ) eSDI-Netplus program számára készült, éppen kéznél lévő és kivetített prezentációja illusztrálta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése