2008-11-13

Sikeres XIII. ESRI Magyarország Felhasználói Konferencia


Kis Ágnes az ESRI Magyarország marketing menedzsere írta mai postánkban:
"Cégünk idén is megrendezte felhasználói konferenciáját, amelyre október 30-án került sor az óbudai Ramada Plaza – korábban Corinthia Aquincum Hotel – konferencia központjában. A rendezvény résztvevői megismerkedhettek a világ vezető térinformatikai technológiájának újdonságaival és a terület trendjeivel, valamint a hazai és nemzetközi térinformatikai alkalmazások gyakorlati hasznosításának kiemelkedő példáival. A konferencia emellett a szakmai közélet és párbeszéd fellendítésére is alkalmat adott. A helyszínen készített videóösszefoglaló megtekinthető: http://tv.computerworld.hu/video/terinformatika-mindenkinek
Az elismert hazai szaktekintélyek előadásait felvonultató programban a plenáris szekció mellett számos alkalmazásszekció és szakmai workshop kapott helyet, többek között az e-government, az e-business és logisztika, a nemzetvédelem és meteorológia, valamint az oktatói GIS és a kutatás-fejlesztés témakörében. A közönség GIS/GPS termékbemutatót és térképgalériát is megtekinthetett. Az események sorát az „ESRI GIS vándordíj” - amelyet a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vehetett át - és az idén először kiosztott „Év Térinformatikusa díj” – amelyet megosztott díjazásban, Budapest-Zugló Polgármesteri Hivatalának két térinformatikusa, Nagy Annamária és Wieland Orsolya kapott – átadása nyitotta.
A rendezvényen több partnercégünk, kormányzati és felsőoktatási intézmény, többek között a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, Vas megye és Burgenland tartomány, a Magyar Közút Kht., a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hatóság, Fővárosi Önkormányzat, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Debreceni Egyetem, a Magyar Nemzeti Múzeum, –, továbbá a Magyar Állami Földtani Intézet, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Somogy Megyei Katasztrófavédelem is előadást tartott."
A videolink a címre kattintva aktivizálódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése