2008-12-12

Közadatok árazása és díjtételei - ePSIplusNet felmérés


A HUNAGI Tagszervezetei, Tagintézményei és Partnerei a mai napon a következő felhívást kapták az ernyőszervezet főtitkárától:
"Chris Corbin mai értesítése szerint az európai ePSIplus hálózat a közadatok, termékek ára /díjszabása tárgyában felmérést végez. A közadatok újrafelhasználását elősegítő PSI irányelv megvalósulását nyomon követő és elősegító ePSInet hálózat hivatalos magyar kapcsolattartója a hazai tartalomszolgáltatók fóruma a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ), amely szervezet munkájában a HUNAGI a téradatok vonatkozásában 2005 óta aktívan részt vesz. (2005-ben az A38-as hajón a HUNAGI közreműködésével térinformatikai szekciója is volt a Budapesten műhelyt rendező európai szervezetnek.)
Kérem, hogy aki teheti, válaszolja meg a HUNAGI felé az alábbi kérdőívet a téradatok és termékek vonatkozásában. A beérkezett válaszokat a HUNAGI továbbítja az ePSIplushálózat  felelőséhez Chris Corbin, valamint másolatban a MATISZ részére). Corbin úr egyébként hosszú évekik az EUROGI vezetőségében az Egyesült Királyság térinformatikai ernyőszervezetét (AGI) képviselte.
A válaszokat alapján készült összefoglaló várhatóan a HUNAGI Naplóban is hozzáférhető lesz, de azt a HUNAGI fel kívánja használni a KvVM számára készülő és folyamatosan bővítendő "Közgazdasági/pénzügyi modellek az INSPIRE irányelv megvalósítása elősegítésére" tárgyú szakanyagban, melynek készítésében örömmel várunk tagsági körünkből közreműködőket. A munka indító változata december végére kell elkészüljön.
A kétoldalas, mindössze néhány kérdésből álló kérdőív innen tölthető le szerkeszthető doc formátumban:

http://www.epsiplus.net/media/files/pricingcharging_psi_questionnaire

A hozzájárulásokat (válaszokkal kiegészített kérdőívet) december 20-ig várom e-mailen. A válaszokban lehetőség szerint legyenek adatok, digitálisan elérhető rhívatkozások és a hozzájárulást adó elérhetőségi adatai is."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése