2009-01-25

Magyar projektek is felkerülnek az EU eSDI-Net+ projekt honlapjára

Az EU e-Contentplus programja keretében hat magyar bejelentkezett tematikus téradat-infrastruktúra szolgáltatási projekt,
INVATER (Zalaegerszegi Önkormányzat, fejlesztő partnere a HungaroCAD Kft)
KOMVIR (Magyar Közút Kht, fejlesztő partnere a GeoLevel Kft))
MÉTA (MTA ÖBKI)
PIR (FÖMI)
TeIR  (VÁTI Kht) és 
VINGIS (FÖMI)
két-két alapdokumentuma a napokban megjelenhet az európai téradat infrastruktúra hálózatosítás projektjének (eSDI-Net+)  honlapján. Többek között ez számít majd támpontként az Európai Bizottság által felkért felügyelők számára, akik arról kívánnak megbizonyosodni, hogy a félszázat meghaladó bejelentett tematikus SDI projekt/szolgáltatások milyen színvonalat képviselnek az INSPIRE elvek és követelmények tükrében. Az eSDI-Net+ projekt vezetése a felügyelőkkel február legelején találkozik Brüsszelben, ahol várhatóan további kérdések is felvetőhetnek az egyes projektekkel kapcsolatban. Az európai szintű megmérettetés egy következő lépésben kerül sorra: ennek kiértékelési módszertana még nyitott kérdéseit az elmúlt heti theszaloniki ülésen vitatták meg a résztvevők, míg a lebonyolítás módjáról a március közepi leuveni konzorciumi találkozó dönt majd.
Az érintettek  a mai nap kapták meg a körlevelet arra vonatkozóan, hogy gondoskodjanak a két alapdokumentum megküldéséről annak érdekében, hogy HUNAGI a hozzáférési jogosultságával élve azokat a projekt honlapjára (www.esdinetplus.eu) feltehesse.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése