2009-02-05

Eredményes konzultáció CLGE belépésünk ügyében

Dr. Mihály Szabolcs, az MFTTT elnöke akcióban. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2009
Ma délelőtt Magyar-országnak az Európai Földmérők Tanácsába való belépése tárgyában folytatott másfél órás konzultációt a Magyar Földmérési, Térképészeti és Térinformatikai Társaság elnöke a nemzetközi szakmai kapcsolatépítésben aktív HUNAGI főtitkárával, úgy is mint az MFTTT örökös tagjával.
A megbeszélés alatt az MFTTT elnöke telefonon egyeztetett a két további érdekelt hazai szakmai szervezet vezetőivel, dr. Biró Gyulával, a Magyar Földmérők és Geoinformatikus Vállalkozók Egyesülete elnökével, valamint dr. Holéczy Ernővel, a Magyar Mérnöki Kamara illetékes szakmai tagozata vezetőjével. Egyezségre jutottak a jelentkezés kérdésében, valamint a kapcsolattartó személyében is, akinek bevonásával február 9-én előkészítik a kapcsolódás adminisztratív tennivalóit. Ennek keretében várhatóan:
- egyetértési megállapodás készül a hazai kapcsolati csoportot (liaison group) alkotó CLGE Platform három szervezete részére,
- az MFTTT elnöke útmutatásával elkészítik a belépő nyilatkozatot,
- megtörténik  kapcsolattartó személy bejelentkezése a CLGE március végi krakkói közgyűlésére, ahol a magyar résztvevőtől megadott tematika szerint várnak bemutatkozó előadást.
A HUNAGI Napló február 9-én visszatér a fejleményekre és a kapcsolattartó személy bemutatására.
A honi helyzet és a magyar földmérői közösség bemutatásánál az Allan-jelentés  módszertanát kell figyelembe venni.
A szempontrendszer nyilvános, az bárki számára hozzáférhető:
http://www.clge.eu/documents/allan/educ_prac_geo_surv.html 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése