2009-03-19

Eredményes eSDI-Netplus konzorciumi találkozó

Az ülés részvevői. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2009
Téradat infrastruktúra megoldások és téradatbázis szolgáltatások eSDI-Netplus módszertan szerinti értékelése egy sor országban talált követésre 2009 első negyedévében.
Nemzeti eSDI-Net műhelyeket rendeztek és ajánlottak jelölteket az európai szintű megmérettetésre Lengyelországban, a Skandináv országokban, összevonva Nagy-Britanniában és az Ír Köztársaságban, továbbá Németországban, összevontan Portugáliában és Spanyolországban, valamint Délkelet-Európa 11 országa számára Szalonikiben. Összhangban a projekt célkitűzéseivel, Magyarországon a nyár végén tervezi a HUNAGI a fenti témakörben országos rendezvény szervezését.
Az ülés véglegesítette az európai kiértékelési szempontrendszert, a zsűri javasolt összetételét, a torinói zárótalálkozó és eredményhírdetés előzetes programját továbbá a hátralévő időszak akciótervét, amely további támogatást biztosít mind a HUNAG-nak, mind aktív tagszervezeteinek.
A projekt horizontális kapcsolataiban külön szerepet játszanak a többi eContenplus projektekkel közös rendezvények, míg maga a projekt is kész támogatni a HUNAGI GSDI és Digitális Föld kapcsolatainak hasznosítását a projekteredmények megismertetésében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése