2009-04-07

HUNAGI felhívás az Európai Címfórumhoz való csatlakozás ügyében

HUNAGI szorgalmazza a hazai illetékes és érintelt intézmények és szervezetek bekapcsolódását az Európai Címfórumba. A csatlakozás ingyenes. Magyarországon több tízre becsülhető azon hivatalok, szervezetek száma, akik vagy ahol, országos vagy helyi, nagyjelentőségű címregisztereket kezelnek, használnak.
Maga az EURADIN egy EU elektronikus-tartalomszolgáltatási programja keretében működő projekt. Célja az európai cím infrastruktúra megteremtésének előmozdítása.
HUNAGI az EU EURADIN projektjének egyik EUROGI által irányított munkacsomagja (Információ és az eredmények terjesztése) végrehajtása keretében vállalta az EURADIN nemzeti műhely idei megrendezését. Ebben számít az összes érdekelt szervezet és hivatal aktív részvételére, és a munkában közreműködéséről biztosította az EURADIN projekt konzorciuma két magyar tagja, a FÖMI és a Geox Kft is. A rendezvény a eSDI-NETplus műhellyel együtt akár az első Nemzeti Térinformatikai Konferencia gerincét is képezheti. A kérdésről a HUNAGI holnapi elnökségi ülése is tárgyal. Az EURADIN-ról a projekt márciusi hírlevele (a címre kattintással) ad jó áttekintést.
A projekt egyes erdményeiről ad jó áttekintést az ePSIplus egyik beszámolója: http://www.epsiplus.net/reports/euradin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése