2009-04-23

VINGIS poszterrel jelentkezett be a prágai eSDI-Net+ Nemzetközi Poszterkiállításra


A hat hazai eSDI-Net+ projekt résztvevő közül elsőként a VINGIS rendszer jelentette be ma, hogy részt kíván venni a cseh CAGI testvérszervezet által kezdeményezett Nemzetközi Poszterkiállításon, melyet május 12-13 -án rendeznek Prágában. A poszter kiküldésére e-formában kerül sor, a kinyomtatást a cseh kollegák vállalják írta a cseh eSDI-Net+ konzorciumi tag az Intergraph képviselője Gabriela Somolaiova.
Az EU eContentplus programja keretében német irányítással folyó eSDI-Net projekt legutóbbi konzorciumi találkozóján bejelentették, hogy az Erópai Bizottság illetékese és a projekt vizsgálói a projekt eredményeivel meg vannak elégedve és lehetőséget biztosítanak országonkét további 2-3 SDI rendszer beválasztására. Ennek feltételei nagy vonalakban:
1.szándék bejelentése a HUNAGI felé
2.az INSPIRE elvű kiértékelési módszertan áttanulmányozása és ez alapján egy részletes felmérő ív kitöltése
3. interjú a HUNAGI képviselőivel egyeztetet időpontban
4. a projektról egy oldalas annotáció készítése
5. a projektről angol nyelvű prezentációs anyag (ppt) készítése
6. azonosító lap kitültése és elküldése a projekt koordinációhoz (IN-Graphics/Fraunhofer Intézet)
7. a 2-4 és 5 anyagok megküldése a HUNAGI-n keresztül az eSDI-Net+ projekt honlapjára
Az európai szintű zsűri hamarosan megkezdi a működését és már ismert szempontok szerint (pld. minőség, szubszidiaritás, fenntarthatóság, felhasználók és felhasználhatóság) megtörténik a regionális illetve tematikus SDI rendszerek értékelése a felmérés kérdőívéból már megismert válaszok figyelembevételével, a rendszerek hozzáférhető, publikus felületeinek tanulmányozásával.
Az első tízbe kerültek a torinói novemberi szakmai zárókonferencián úgy kell készüljenek, hogy rendszerük
ismertetére adott esetben sor kerülhessen. Az érintettek részvételének költségéhez a projekt költségvetése is forrásként szolgálhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése