2009-05-26

Magyar térképészek részvétele az iráni Nemzeti Térképészeti Központ munkatársainak oktatásában

Csoportkép a magyar oktatókkal és az iráni hallgatókkal. Kép: Zentai L. szívességéből, 2009
Zentai László (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék) és Guszlev Antal (Nav N Go), a Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Képzési és Oktatási Bizottsága magyar tagjai 2009. V. 12-21. között Teheránban, az iráni Nemzeti Térképészeti Központ meghívására egy angol nyelvű workshop keretében oktatták a központ munkatársait. A bizottság a Nemzeti Térképészeti Központ (NCC) számára 3 részből álló képzést szervezett, képzésenként 4-4 modullal. Az első rész oktatói az ausztrál David Fraser (a bizottság vezetője) és Colin Arrowsmith voltak (RMIT, Melbourne). A magyarok az alábbi 4 modul oktatását vállalták: Cartographic Information System, Internet Mapping, Atlas production, Prepress. Az utolsó rész oktatói Nagy-Britanniából érkeznek majd Iránba az elkövetkező napokban. Forrás: ELTE TGT. Bővebb információ az iráni központról a címre kattintással.
Kirándulás Iszfahánban: Zentai László, Colin Arrowsmith, Guszlev Antal, vendéglátóink: Mehrdad Jafari és Reza Ahmadyieh (NCC), David Fraser Kép: Zentai L. szívességéből, 2009
A HUNAGI angol nyelvű naplójában http://unsdihu.blogspot.com Zentai professzor részletesebb szakmai összefoglalója is megjelent időközben, érdemes elolvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése