2009-06-10

GINNT EXPO 2009 Ma és holnap!

GS1 valamint az NKTH fő támogatásával az innovatív megoldások és technológiák szakkiállítása Budapesten! Holnap, csütörtök délután lesz szó a tér-informatikáról du 2-3 között, jeles kormányzati és civil szervezeti résztvevők HUNAGI által szervezett pódium beszélgetésén. A program a címsorra kattintással hívható le.
A térinformatikai alkalmazásokról három tagintézményünk küldte be poszterét: TeIR (VÁTI), VinGIS és PIR (FÖMI), melyek a szervező GINNT Expo-val történt megállapodás alapján kerülnek kifüggesztésre. Várhatóan a résztvevők kivetítve megismerhetik a májusi prágai INSPIREd közép- és keleteurópa téradat infrastruktúrák konferencia eSDI-Netplus nemzetközi poszterkiállítására beérkezett műveket is.

A térinformatikai kerekasztal program a HUNAGI szervezésében
Csütörtök,14:00 – 15:00

Kerekasztal beszélgetés a térinformatikáról - téradat infrastruktúra és a téradatok

A térinformatika napjaink egyik legínnovatívabb megoldásait lehetővé tevő technológiája, kihatása a mindennapi életünkre, a gazdaság verseny-képességére, a szociális biztonságra és a környezet-tudatos fenntartható fejlődésre alapvető. A felépülő infrastruktúra az EU jogszabályi környezetéhez kell, hogy igazodjon, a széleskörű elterjedést a téradatok rendelkezésre állása, elérhetősége, minősége, használhatósága alapvetően befolyásolja. A felkért előadók a kormányzat felelős döntés-előkészítői és civil szervezetek szakértői.

Résztvevők:

  • Bozó Pál KvVM informatikai főosztályvezető-helyettese
  • Tóth Sándor FVM Földügyi és Térinformatikai Főosztály h.vezetője
  • Dr. Mihály Szabolcs Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) főigazgatója
  • Lelkes Miklós MVH Területi Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetője
  • Szabó Richárd a Szervezés- és Vezetéstudományi Társaság Térinformatikai szakosztálya elnöke, a GeoLevel Kft ügyvezetője

Moderátor: Barkóczi Zsolt a Magyar Térinformatikai Társaság, a HUNAGI elnöke


Bővebb információ: www.ginnt.hu a címre kattintással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése