2009-07-26

Változás az eSDI-NET+ projekt irányításában

Adminisztratív változás várható a térinformációs szolgáltató rendszerek INSPIRE felkészültségét felmérő eSDI-NET+ európai projekt irányításában. Az eddigi irányító szervezet a Fraunhofer Intézet egy alapítványa, az INI_GraphicsNet csődhelyzetbe került, helyébe várhatóan a Darmstadti Műszaki Egyetem lép. A koordinátori szerepkört terv szerint továbbra is Dr. Joachim Rix és munkatársai látják el. A változás reményeink szerint nem érinti az egyébként sikeres projekt terv szerinti befejezését, melynek fénypontja a mintegy 200 európai téradat infrastruktúra szolgáltatás azonos szempontok szerinti értékelését követően a legjobb európai gyakorlat cím elnyerésére kiválasztott 10 rendszer torinói bemutatkozása lesz.
Július elején Nyíregyházán az MFTTT Vándorgyűlésén a HUNAGI részéről előadás hangzott el a téradat infrastruktúrák kiértékelési módszertanáról és az európai szintű megmérettetésen való részvétel lehetőségéről.
A helyi szervezők Oros László hivatalvezető és Jelesné Zsuzsa szívességéből két képpel adhatunk visszatekintést az MFTTT Vándorgyűlésről. Fotók: Hodobay-Böröcz András (leközölve az MFTTT főtitkára Uzsoki Zoltán engedélyével).
Első képen:
Prof. Dr. Klinghammer István akadémikus, az MFTTT alelnöke
Tóth László, a HM Geoinformációs Szolgálat vezetője
Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke
Dr. Gál György, Nyíregyháza Város Polgármesteri Hivatalának aljegyzője
Dr. Mihály Szabolcs, az MFTTT elnöke, a FÖMI főigazgatója
Sirman Ferenc, az FVM szakállamtitkára
Dr. Habil Hanusz Árpád egyetemi tanár, a Turizmus és Földrajztudományi Intézet igazgatója
Tóth Sándor, az FVM.FTF. főosztályvezető-helyettese
Oros László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földhivatal vezetője
Második képen:
A helyi szervezésben közreműködök lelkes csapata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése