2009-08-04

FP7 Space 3 pályázati felhívás

Mai postánkból. A Magyar Űrkutatási Iroda az alábbi pályázati felhívást adta közre, amely számot tarthat a HUNAGI egyes tagszervezetei és tagintézményei érdeklődésére is.
"Tisztelt Kollégák!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket az FP7 Space 3. pályázati felhívásáról.
- A pályázatot a Bizottság 2009. július 30-án tette közzé. A benyújtási határidő december 8-a. A felhívással meghirdetett teljes összeg mintegy 114 millió euró, ami jelentős növekmény az első és a második pályázathoz képest. Idén a korábbinál hangsúlyosabb szerepet kap a Space Foundations fejezet, azon belül is az űrtechnológia, űrtudomány és különböző alapkutatások, valamint az űrszállítás, de továbbra nominálisan a GMES-Kopernikus fejezet is megnövekedett.
Az FP7-tel kapcsolatban tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy szeptember 15-16-án Varsóban európai információs napot szervez a Bizottság az NCP-k és a pályázaton indulni szándékozók számára. A korábbi hasonló rendezvények bizonyítják ezen alkalmak hasznosságát, hiszen a régi EU-tagállamokból Varsóba látogatók nagy része azért érkezik majd, hogy konkrét feladatokra, konkrét pályázatokra konzorciumi partnert találjon a képviselt kelet-európai országból. Mivel az új pályázati felhívás pályázatai 2 millió euróval lesznek támogathatók egyenként (a teljes konzorciumra), ezért egy-egy partner is több százezer eurós összeggel gazdálkodhat. Javasoljuk ezért, hogy a pályázaton indulni kívánók vegyenek részt a szeptemberi eseményen. A pályázatról bővebb információkat a CORDIS honlapján olvashatnak.
Tisztelettel
MŰI Titkárság"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése