2009-08-27

On-line elérhető a Digitális Föld konferencia programja

A pekingi nemzetközi rendezvényközpont, az ISDE6 színhelye. Kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2008
A mai napon Prof. Wang Changlin megküldte a 6.Digitális Föld konferencia programjára vonatkozó figyelemfelhívást. Link a címre kattintással. Ugyancsak a mai napon érkezett meg Prof Guo Huadong akadémikusnak, a pekingi Távérzékelési és Digitális Föld Központ igazgatójának szekcióelnökségre szóló - a HUNAGI közösségét is megtisztelő - felkérése. A Téradat infrastruktúra szekcióban hangzik el a HUNAGI-eSDI-NET+ projekt közös előadása, a szekcióelnök az EU DG JRC Téradat infrastruktúra részleg vezetője, Alessandro Annoni lesz.


A Digitális Föld konferencia színhelye Peking, ahol éppen 10 évvel ezelőtt hozták nyilvánosságra a Digitális Földről szóló Pekingi Nyilatkozatot, amely itt olvasható: http://www.ISDE6.org/bdde.html

Egy évtizeddel ezelőtt a HUNAGI az elsők között tudósított az eredeti Digitális Föld elképzelést bejelentő Al Gore beszédről (melyhez a Fehér Ház sajtóirodáján keresztűl jutott hozzá és küldte meg tagjainak).
A Digitális Föld koncepció újragondolását javasolta vitaindító anyagában a Vespucci Kezdeményezés 2008.évi találkozója. A találkozó tucatnyi gondolkodója között az európai INSPIRE irányelv egyik kimagasló szakmai tekintélye Alessandro Annoni is ott volt. A dokumentum a HUNAGI honlapján is elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése