2009-08-09

GEO munkaterv feladatjegyzékkel

Hétvégi postánkból. A GEO genfi titkársága küldte meg az Európai Bizottság, 77 tagország (köztük Magyarország) és 55 nemzetközi szakmai szervezet (köztük a GSDI Association) levelezőinek a 2009-2011 közötti munkaterv és a kapcsolódó feladatjegyzék naprakész változatát.

A feladatjegyzék három szintből áll: feladatcsoportok, átívelő feladatok és az alfeladatok. Ezek végrehajtásában vesznek részt az integrált földmegfigyelési rendszerek rendszere (GEOSS) kialakításában résztvevő tagországok, az EU (a GMES-en keresztül) és a GEO tagszervezetei mint pld a CEOS, ISPRS és GSDI.
A feladatcsoportok az alábbiak:
1. feladatrész: GEOSS építés
Architektúra
Adatkezelés
Kapacitásépítés
Tudomány és technológia
Felhasználók bekapcsolása
2. feladatrész: Társadalmi-gazdasági hasznosítás
Katasztrófakezelés
Egészség
Energia
Klíma
Víz
Időjárás
Ökorendszerek
Mezőgazdaság
Biológiai sokféleség

Az információt a HUNAGI tagjai, partnerei és a HUNAGI Napló olvasói számára ezúton tesszük közzé. Az említett feladatjegyzék a címsorra kattintással érhető el.
" Dear Colleagues,
The Task Sheets of the GEO 2009-2011 Work Plan have been updated and are now available on the GEO website:
http://www.earthobservations.org/geoss_ts.shtml
Updated Task Sheets may also be accessed through the Task List Matrix (attached). Task Sheets contain all the information pertaining to a GEO Work Plan Task including achievements to date, contributors to the Task (contact details), and the work to be performed. Based on Task Sheet updates, the GEO Secretariat produces periodic Work Plan Progress Reports presented to the Executive Committee, and an Annual Report presented to the GEO Plenary. Progress reports are also made available to the GEO Community (including Committees and Communities of Practice) to facilitate information exchange.
With kind regards,
The GEO Secretariat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése