2009-09-02

HUNAGI szerepe az EURADIN projektben

A Térinformatika-online főszerkesztője számára készült összeállítás.

HUNAGI és az Európai Címinfrastruktúra projekt

Előre bocsájtva:

1. Összhang a HUNAGI küldetésével és céljával, vagyis a földrajzi információk meglétének, elérhetőségének, használhatóságának elősegítése

2. EUROGI felkérésére az alább részletezett feladatok ellátása

3. HUNAGI tevékenység összhangban van a KvVM – HUNAGI 2009. évi együttműködés céljaival (egyfajta folytatás is kívánatos lenne).

2007 az első INSPIRE Konferencia alkalmával (Portó) tartott EUROGI vezetői értekezleten a spanyol tagintézmény (IGN Spain) bejelentette EURADIN projekt szándékukat . EUROGI ott döntött konzorciumi tagságáról. Ezzel megnyílt HUNAGI számára is a becsatlakozási lehetőség.

HUNAGI felhívást tett közre tagjai közvetlen EURADIN konzorciumi tagsági lehetőségére

2008 indult a projekt, a HUNAGI két tagszervezete (FÖMI, Geox Kft) közvetlen konzorciumi tagságával.

2009 EUROGI meghívta nemzeti tagszervezeteit tagjait az általa vezetett részfeladat WP9 (terjesztés, hálózatépítés, legjobb gyakorlat továbbadása, EURADIN nemzeti műhely szervezése formájában)

HUNAGI szándéklevelet írt – FÖMI-vel, Geox-szel egyeztetve – egy EUROGI Magyar Nap megszervezésére, lebonyolítására és a kapcsolódó jelentés elkészítésére

Konzultáció az EUROGI-val a brüsszeli közgyűlésen, a WP9 projektfeladat vezetőjével az EUROGI Tagok Napján és a projektvezetéssel a GSDI11 és a 3. INSPIRE konferencia égisze alatt.

HUNAGI körlevél az Európai Cím Fórumhoz (EAF) való csatlakozási lehetőségről

HUNAGI közgyűlésen FÖMI projektvezetője bemutta az EURADIN-t

HUNAGI három fázisban végrehajtja az EUROGI által delegált feladatot:

1. HUNAGI a FÖMI-vel, Geox-szel karöltve megkezdte a szervezési előkészületeket: előzetes program, előadók felkérése, érintettek és érdekeltek azonosítása és meghívása (közel 500 címből visszajelentkezettek száma 47 volt)

2. Az EURADIN Magyar Nap lebonyolítása a FÖMI-vel, Geox-szel karöltve

3. FÖMI-vel, Geox-szel karöltve helyzetértékelés, ajánlatok továbblépésre, EAF és hazai együttműködők körének kialakítása, a 2. EURADIN Magyar Nap célkitűzésének és szakmai tartalmának megtervezése, kapcsolatos kérdőív és felhívás elkészítése, ismeretterjesztés idehaza, a szaksajtóban és EU projektek között)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése