2009-10-15

FÉNYKÉP, TÉRKÉP, FÉNY - TÉR - KÉP TÁVÉRZÉKELÉS, KÉPFELDOLGOZÁS, FOTOGRAMMETRIA, TÉRINFORMATIKA

Mai postánkból. Kákonyi Gábor ügyvezető küldte az alábbi figyelemfelhívást
"Szervusz!
Küldöm az ígért beharangozót a Fény-Tér-Kép konferenciáról:
FÉNYKÉP, TÉRKÉP, FÉNY - TÉR - KÉP
TÁVÉRZÉKELÉS, KÉPFELDOLGOZÁS, FOTOGRAMMETRIA, TÉRINFORMATIKA
2009. november 12-13, (csütörtök-péntek)
2003 óta immáron a hetedik alkalommal rendezzük meg a légi és űrfelvételek feldolgozásában érdekeltek magyarországi konferenciáját Dobogókőn. Általában 50-60 ember jön el minden évben, csütörtökön sokszor még este 8 után is van néhány előadás, s a szakmai vita éjfél után ér véget.
A helyszín 40 km-re Budapesttől északnyugatra a Pilis hegységben a Walden hotel, (korábbi nevén Manréza hotel) www.waldenhotel.hu
A konferenciára mindenkit várok, aki dolgozik a távérzékelésben, a képfeldolgozásban, a digitális fotogrammetriában és a térinformatikában.
Ez a konferencia alapvetően más, mint a lassan eltűnőben lévő egyéb hazai térinformatikai konferenciák. Egy-egy, a hallgatóság számára izgalmasabb témánál lesz idő kérdezni, vitatkozni, párbeszédet folytatni az előadóval. A konferencia moderátora végtelen türelemmel viszonyul az előadókhoz.
Szeretném, ha izgalmas szakmai vita alakulna ki az egyes előadások kapcsán, amiből mind az előadó, mind a hallgatóság tanulhat.
Célunk, hogy egyfajta pillanatképet kapjanak arról a résztvevők, hogy mi változott az elmúlt egy évben a távérzékelés, a képfeldolgozás, és a digitális fotogrammetria területén Magyarországon. A kiválasztott előadóknak eleve jóval hosszabb időt adunk, (30-60 percet), mint amennyit más konferenciákon kapnak.
A konferencia elvi alapállása a kerekasztal, ahol minden résztvevő egyenrangú.
Elsősorban azokra a térinformatikai alkalmazásokra koncentrál a konferencia, ahol a feldolgozandó adat légifelvétel vagy űrfelvétel.
Előadókat hívunk az egyetemekről, kutatóintézetekből a közigazgatásból és a magánszférából , hogy beszámoljanak a náluk folyó munkákról. Fontos cél, hogy mindenki szót kapjon, aki képfeldolgozással foglalkozik és van mondanivalója a többiek számára.
A tervek szerint a konferencia csütörtökön 10 órakor kezdődik, s pénteken 14.00 óra körül fejeződik be.
A konferencia részletes programját a következő 1-2 hétben véglegesítjük, aki úgy érzi, hogy van releváns mondanivalója a többiek számára az kérem mihamarabb jelentkezzen be előadással.
Természetesen mód van arra, hogy valaki csak a konferenciára jön, s ha nem kér szállást, és nem kér étkezést, akkor számára a konferencia ingyenes.
A szállás beleértve a reggelit is egyágyas szobában 9900 Ft plusz ÁFA/éjszaka, a kétágyas szoba 14000 Ft plusz ÁFA/2 fő /éjszaka. Az idegenforgalmi adó külön 330Ft/fő/éjszaka.
Az étkezéseket tekintve még tárgyalásban vagyok a szállodával, mivel szeretnék egy kedvező árú „turista menüt”, a hotel jelenlegi ajánlata egy 2400 Ft plusz ÁFA menüs étkezés amiben van leves, főétel, desszert, saláta és egy üveg ásványvíz.
A szálloda az is kérte idén, hogy aki szállást szeretne kérni, az előre jelezze azt nekik közvetlenül, s küldjön előleget, máskülönben nem tudják garantálni, hogy lesz szabad szobájuk.
Az alábbi webcímen várom a jelentkezéseket. Azt remélem, hogy sokan eljöttök, s egy kellemes és hasznos másfél napot töltünk együtt.
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGxvaC1saTJ2b2pERHhrVFgyX2lHTlE6MA
Budapest, 2009. október 15.
Üdvözlettel:
KG
Kákonyi Gábor
GeoIQ kft.
Mobil: 30-931-0626.
www.geoiq.hu www.erdas.com
Levelezési cím, székhely: 2098 Pilisszentkereszt, Kakashegy utca 56. Tel/Fax: 26-346-019
Budapesti iroda: 1149, Budapest, Bosnyák tér 5. Tel/Fax: 221-4405"
Bátran ajánljuk minden tagszervezetünk érdeklődő szakembereinek a rendezvény feszélytelen, őszinte légkörét, a távérzékeléssel, fotogrammetriával, képfeldolgozással, térinformatikával és alkalmazásaival kapcsolatos előadásait, valamint vitafórumát. Jelentkezési ív a címsorra kattintva jön elő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése