2009-11-07

Társadalom és térinformatika tudományos konferencia

Jakobi Ákos az ELTE Regionális Tudományi Tanszék munkatársa, majd Nemes Nagy József levezető elnök megnyitó szavai a felhasználható eszközök tekintetében három lehetőséget emeltek ki
- a posztmodern geográfia,
- fizikai modellek társadalmi elemzésekben való felhasználása,
- az adatok megjelenítésének új eszközei.
Faluvégi Albert a KSH részéről bemutatta az INSPIRE Irányelvet, felépítését, a végrehajtás feladat-komponenseit és időtervét, a KSH első határidejét (szakági metaadat szolgáltatás, 2013 május 15) majd szakmatörténeti visszatekintést adott az elmúlt 20 év térinformatika alkalmazásairól a KSH intézményi feladatai
Sikos T. Tamás a SZIE Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet professzora a kereskedelmi telephelyválasztás szempontjait és a befolyásoló indikátorokat mutatta be, előadását egy komáromi/komárnói példával illusztrálta.
Prajczer Tamás (GeoX Kft.) Alternatív országképek címmel tartott előadást és a Geox Kft (www.geox.hu ) gyakorlati feladatmegoldásainak gazdag tárházából vett szemléltető mintákat.
Mészáros József (BMGE Szociológia és Kommunikáció Tanszék) Alkotmánybíróság határozatának nyomán az arányosabb választókerületi rendszer kialakítására végzett önkéntes újgyakorlat eredményét és tapasztalatait ismertette nyílvánosan elérhető adatok és eszközök felhasználásával. Az alkalmazott módszer módszer a http://eeovk.mokk.bme.hu honlapon ismerhető meg.
(munka alatt!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése