2009-11-09

Térinformatikai nap az ELTE TGT rendezésében a Farkasréti Általános Iskola diákcsoportja részvételével



A találkozó az ICA konferencia miatt korábban, ma került megrendezésre és azon José Jesús Reyes Nunez egyetemi docens (ELTE TGT), HUNAGI és a Sasadi és Farkasréti Öregdiákok Egyesülete szervezésében a Farkasréti Általános Iskola negyedszáz diákja vett részt az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken. A program a következő volt:
Prof. dr. Klinghammer István, akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt rektora megnyitó köszöntője után dr. Remetey-Fülöpp Gábor, főtitkár (Magyar Térinformatikai Társaság) adott ismertetést "HUNAGI szerepe a térinformatika népszerűsítésében" témakörben. Ezt követően José Jesús Reyes Nunez, egyetemi docens (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék) előadása hangzott el "Földrajz, Térképészet és Geoinformatika" címmel. A záróelőadást Kovács Béla, tanársegéd (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék) tartotta a világméretű műholdas navigációs rendszer mindennapi alkalmazásairól.
Az előadások befejeztével a Farkasréti Általános Iskola 8/a és 8/b osztályos tanulói és a kísérő tanáraik valamint a Sasadi és Farkasréti Öregdiák (SASFA) Egyesület képviselői Mátray Csilla és dr. Wallendums Árpád megtekintették a „Válogatás az ICA (Nemzetközi Térképészeti Társulás) térképrajz-versenyek győztes munkáiból” c. kiállítást, körbejárták a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéket, illetve GPS mérőgyakorlatot végeztek az épület tetején működő műholdas vevőállomás antenna platformján.
A HUNAGI bevezetője a címsorra kattintással hívható le (6MB).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése