2010-05-21

Elfogadott ICSU programot támogat aWGISS is

Ma a szakmai alcsoportok kezdeményezését tekintették át az ülés résztvevői Kaen Moe (NASA), Wyn Cudlip (Qq), Prof.Nataliia Kussul (NASU) és Satoko Miura (JAxA) felvezetésében. Folytatódik az IDN és LSI portál működtetése. A Gouqing Li professzor által tegnap délután ismertetett, az ICSU-n belül legutóbb elfogadott a Katasztrófa eseményekre vonatkozó történelmi adathálózat (HDDG) programot értékes hozzájárulásnak tartja a WGISS is. 
A pekingi Földmeg-figyelési és Digitális Föld Központon (CEOE) keresztűl Kína a következő 10 évre biztosítja a program koordináló személyzetét, felszerelését és működését.  A WGISS DI-06+09_7 jelű GEO munkatervi pontban foglalkozik a Disaster Response and Management Capabilities feladatkörével Pakorn Apaphanat WGISS elnök és Lorant Czaran UN-SPIDER képviselő irányítása mellett. 
Elfogadták a légköri összetevők portálja fejlesztését és ebben a kontextusban a WGISS szoros együttműködését a CEOS kalibrációs és verifikációs munkacsoportjával (WGCV) . Ugyancsak támogatta a WGISS közössége a CEOS Vízportál javaslatot is, melyet a JAxA terjesztett elő. A QA4EO földmegfigyelési minőségbiztosítás témában  A WGCV által kidolgozott irányelveket (www.qa4eo.org) a GEOSS és az Európai Űrügynökség is elfogadja.
A WGISS-29 résztvevői. Forrás: CEOS WGISS, 2010

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése