2010-06-07

Az árvíz elérte Budapestet is


Az Agrárkamara szerint az árvíz és belvíz mintgy 180 e hektár területet öntöttek el, a kár a mezőgazdaság és erdőgazdálkodás területén meghaladja a 100 milliárd forintot. A Magyarországi Gazdakörök Országos Szövetsége szerdára ígér országos adatokat.




Az összetett katasztrófahelyzet monitoring  térinformatikai megjelenítést is biztosító  Veszélyhelyzeti és Katasztrófa Információs Szolgálatása (Emergency and Disaster Information Service) itt található: www.edis.hu.Kiemelendők az OMSZ (www.met.hu) és az adatgyűjtésbe a nagyközönséget is széles körben bevonó civil kezdeményezésű www.idokep.hu szolgáltatása is. Korlátozottan nyílvános a KOMVIR térképi alapú szolgáltatása a közúti akadályokról http://internet.kozut.hu/kozlekedoknek/Lapok/default.aspx
comments funkció használatával kérjük olvasóink adjanak linket olyan nyilvánosan hozzáférhető, a nagyközönséget tájékoztató hazai forráshelyekre, portálokra, weboldalakra, melyek térinformatikai technológiát alkalmaznak természeti és ember okozta katasztrófák, vészhelyzetek, akadályok területi lehatárolására (pld. általános katasztrófavédelem, időjárás, árvíz, belvíz, aszály, közlekedés, közegészségügy, stb). A Vízügyi Szolgálat által rendszeresen frissített árvízi készültséget mutató térkép itt található:
http://www.vizugy.hu/VIR/ARVIZ/ARVKESZ.NSF/b0881e1e91805e4ec1256c150036a1fe/dcd64992f20ffefdc1256c3e00484539?OpenDocument&TableRow=2.0#2.
Az árvíz a Dunán Budapestnél ma tetőzik. További képek a címsorra kattintással. Fotók: RFG, 2010

Végül egy link a You Tube-ra. az árvíz a Pilist sem kerülte el:
http://www.youtube.com/watch?v=3BxjgZbdlBY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése