2010-06-13

Az ISDE végrehajtó bizottsága egyhangúlag támogatja a magyar helyszínt, ha HUNAGI-tól három hónapon belül megerősítést kap az ISDE-8 szimpózium helyszínére vonatkozó pályázati szándékáról

Ez volt a mai vezetői értekezlet állásfoglalása az ISDE-8 2013. évi szimpóziuma helyszínével kapcsolatban. HUNAGI képviselője 3 hónapon belül, a nyár végére ígérte a pályázatbeadási szándékának megerősítését, mely az akadémiain felül még kormányzati egyeztetéseket is igényel.
A vezetőség ezt elfogadta azzal, hogy tudomásul vette, ha Magyarország visszalépne (csak abban az esetben) Németország készül fel pályázat elkészítésére. Nagy siker, hogy a jelenlévők mindegyike, a kínai, újzélandi, EU, cseh, francia, japán és német vezetőségi tagok egyhangúlag úgy szavaztak, hogy támogatják a magyar helyszínt amennyiben erre vonatkozóan három hónapon belül szándékmegerősítést adunk. A pályázati anyagot a jövő augusztusi ISDE-7 szimpózium előtt kell beadni, az ottani vezetőségi ülésen ismertetni és megvédeni, majd az előrehaladásról a 2012 tavaszán a NASA és a Maryland Egyetem vendéglátásában rendezett rákövetkező Digitális Föld csúcson kell majd beszámolni. Az Európai Bizottság képviselője hozzátette, hogy a HUNAGI jó szervező.
Nagy érdeklődés fogadta Alessandro Annoninak a JRC-ben január közepén,
Digitális Földről tartott vitanap eredménye alapján készült pozíciós anyag ismertetését.  
A mai napon külön szekcióülés foglalkozott az "Európa és a Digitális Föld" kérdésével négy európai szakértő moderálásával melyben három magyar oldali hozzászólás hangzott el Dr. Kristóf Dániel és a HUNAGI főtitkára részéről.
A délutáni szekcióban hangzott el Dr. Kristóf Dániel előadásában az európai Humboldt projekt ismertetése, majd Dr. Joachim Rix eSDINETplus projektvezető előadása arról a projektről, melyben a HUNAGI és tagjai is tevőlegesen részt vettek. A tegnapi IYPE előadás anyaga a címsorra kattintva tölthető le (21 MB).
Bővebb információ az ISDE szervezetről itt található:
http://www.digitalearth-isde.org/A találkozó képei
http://picasaweb.google.com/gabor.remetey/DE3Summit?feat=directlink

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése