2010-06-16

GEO aktualizált munkaterve

Tájékoztatjuk a földmegfigyelés témakörben érintett tagszervezeteinket, tagintézményeinket, valamint a HUNAGI Napló olvasóit a GEO aktualizált munkatervéről (GEO Task Sheets):
http://www.earthobservations.org/geoss_imp.shtml
A dokumentumot a GEO szervezet pretóriai szimpóziumán (2010 Work Plan Symposium) 2010 május 17-19 között frissítették, ahol a GEO architektúra és adatok szakbizottsága társelnöke, Alessandro Annoni is részt vett. A találkozón elhangzott munkatervi feladatokat ismertető előadások itt érhetőek el:
ftp://ftp.earthobservations.org/201005_Work_Plan_Symposium/Presentations/"
A dokumentumok forrása a GEO Titkárság www.earthobservations.org ma érkezett levele
A szervezetnek 83 tagország és az Európai Bizottság a tagja, Magyarország 67. országként csatlakozott. A GEO-val kapcsolatos hírekhez - melyet a blogjainkon rendszeresen olvashatnak - a GSDI szervezetbeli levelezői szerepünkön keresztül jutunk hozzá. A magyar tagsággal előremutatóan felállított IHM, KvVM, MÜI, FVM/FÖMI, HUNAGI összetételű, a fődelegátust támogató munkacsoport az IHM megszüntét követően egyszer sem ült össze. A GEO-val és GMES-szel kapcsolatos képviselet és a hazai műhelyek bekapcsolódás minden érintett szakmai közösség érdeke. Addig is, amíg a magyarországi kapcsolati felület aktívvá válik (ami sűrgető feladat lenne), a honi műhelyeknek az információhoz való hozzáférése a GEO-t támogató társult szervezeteken keresztűl biztosítható, hiszen pld. az ICSU, CEOS, ISPRS, OGC, GSDI, ISDE és IUGS mára mind a GEO közösség aktív tagja. A GSDI, CEOS WGISS és ISDE munkakapcsolatain keresztűl a HUNAGI továbbra is mindent megtesz a tájékoztatás biztosításáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése